PwC Ελλάδας: Στρατηγικός σύμβουλος υλοποίησης για το νέο Financial ERP Σύστημα της Πειραιώς
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η υλοποίηση του νέου Financial ERP Συστήματος της Πειραιώς με την PwC Ελλάδας να λειτουργεί ως στρατηγικός σύμβουλος της Τράπεζας καθ’ όλη τη διάρκεια του εξαιρετικά σύνθετου και απαιτητικού αυτού έργου.
Η ολοκλήρωση του εν λόγω έργου είναι στρατηγικής σημασίας για την Πειραιώς και
Μέσω της υλοποίησης του έργου, η Πειραιώς εξασφαλίζει την ανάπτυξη ενός σύγχρονου οικοσυστήματος σε περιβάλλον cloud, καθώς και μια ενιαία πηγή προσαρμοσμένων λύσεων και υποστήριξης ολοκληρωμένων διαδικασιών.
Η λύση, η οποία βρίσκεται σε παραγωγική λειτουργία, χρησιμοποιεί το Rise with SAP, S/4HANA Private Cloud Edition για την υποστήριξη χρηματοοικονομικών λειτουργιών, συνδυαζόμενη με cloud εργαλεία στο Microsoft Azure.
Η PwC Ελλάδας ανέλαβε το σχεδιασμό, την υλοποίηση αλλά και την διαχείριση της επερχόμενης αλλαγής, μέρος της οποίας ήταν και η εκπαίδευση όλων των εργαζομένων, μέχρι τη δοκιμαστική και την παραγωγική λειτουργία του νέου Financial ERP. Πρωταρχική μέριμνά της ήταν η ανάπτυξη και εν συνεχεία η εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης λύσης που ικανοποιεί πλήρως τους στρατηγικούς στόχους της Τράπεζας, ενώ ευθυγραμμίζεται με το ευρύτερο έργο του ψηφιακού μετασχηματισμού της Πειραιώς, αξιοποιώντας στρατηγικές συνεργασίες. Στην επιτυχία του Ψηφιακού Μετασχηματισμού συνέβαλε η εφαρμογή ενός στρατηγικού πλάνου Διαχείρισης Αλλαγής, το οποίο στοχεύει τόσο στην προετοιμασία του Οργανισμού για την μετάβαση στο νέο σύστημα όσο και στη δέσμευση του προσωπικού στο νέο τρόπο εργασίας.
Ετσι, αξιοποιούνται οι νέες λειτουργίες που παρέχονται από το νέο Financial ERP, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται αυτοματοποίηση, και τυποποίηση των λογιστικών διαδικασιών, αποτελεσματικότητα και βελτιστοποίηση πόρων καθώς και επιτάχυνση της διαδικασίας έκδοσης οικονομικών αποτελεσμάτων για την επενδυτική κοινότητα (Financial Statements Closing Process).
Η Κυριακή Πλαστήρα Partner, επικεφαλής της διεύθυνσης Finance Transformation στην PwC Ελλάδας ανέφερε σχετικά: «Ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και εν τέλει η εφαρμογή του νέου ERP Συστήματος αποτελεί ένα εξαιρετικά σύνθετο, στρατηγικής σημασίας έργο, το οποίο και προσφέρει πολλαπλά οφέλη στην Πειραιώς. Αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής, εντάσσεται αρμονικά στον ευρύτερο ψηφιακό μετασχηματισμό της τράπεζας, εκσυγχρονίζοντας, απλοποιώντας και επιταχύνοντας σειρά διαδικασιών. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για το ρόλο μας ως στρατηγικός σύμβουλος υλοποίησης ενός τόσο κομβικού αλλά και απαιτητικού έργου, το οποίο και ολοκληρώσαμε βάσει του αρχικού πλάνου μέσα από την άψογη συνεργασία με την ομάδα της Πειραιώς.»
Ο Αλέξανδρος Εμμανουήλ, Chief Technology Officer – General Manager της Πειραιώς, ανέφερε ότι: «Η Πειραιώς, στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υποστηρικτικών της λειτουργιών, επένδυσε στο RISE with SAP S/4HANA για το νέο Financial ERP. Η μετάβαση είναι στρατηγικής σημασίας για την Τράπεζα, αφού δεν αφορά μόνο στην αλλαγή μιας χρηματοοικονομικής εφαρμογής, αλλά στοχεύει στο μετασχηματισμό του Τομέα Οικονομικής Διαχείρισης, με σκοπό τον εκσυγχρονισμό των εσωτερικών λειτουργιών, την αυτοματοποίηση των διαδικασιών και την ταχεία οικονομική πληροφόρηση, τόσο προς τη Διοίκηση όσο και προς την επενδυτική κοινότητα. Επιπλέον, το νέο Financial ERP αποτελεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στο τεχνολογικό μετασχηματισμό ακολουθώντας την cloud-first αρχιτεκτονική της Πειραιώς που αποτελεί και επιδίωξη για την ανάπτυξη νέων συνεργασιών και λύσεων σε γρήγορο χρόνο, η οποία παράλληλα ενισχύει τον ανασχεδιασμό των επιχειρησιακών διεργασιών αυξάνοντας την παραγωγικότητα και την αποδοτικότητα, καθώς και την αξιοπιστία και την ασφάλεια των δεδομένων. Στο απαιτητικό αυτό έργο συμμετείχαν ομάδες τόσο από την Τράπεζα όσο και την PwC, οι οποίες με αφοσίωση στο στόχο, επαγγελματισμό και κυρίως όραμα, συνέδραμαν στην επιτυχή ολοκλήρωσή του αναφορικά με τους στόχους και το χρονοδιάγραμμα που είχαν τεθεί».
Για την ολοκλήρωσή του απαιτήθηκαν 18 μήνες εντατικών εργασιών από όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ στην ομάδα έργου συμμετείχαν 100 περίπου άτομα τόσο από την Πειραιώς όσο και από την PwC Ελλάδας.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Βόλος: Μαθήτρια έκλεψε μηχανάκι και ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον ιδιοκτήτη του
- Ο «Μίλτον» απειλεί τη Φλόριντα: Η μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία της – Κλειστά αεροδρόμια, χάος στους δρόμους
- Αυτή την ώρα το τελευταίο αντίο στον Μίμη Πλέσσα – Πλήθος κόσμου στο λαϊκό προσκύνημα
- Χαλκιδική: Δηλητηριώδη μανιτάρια έφαγαν 11 Ρουμάνοι προσκυνητές στο Άγιο Όρος
- Απεργία αύριο ΜΜΜ: Χωρίς προαστιακό στις 10 Οκτωβρίου - Όλες οι κινητοποιήσεις
- Πολάκης: Συγκαλώ στην Κουμουνδούρου την Πέμπτη συνάντηση όλων των υποψηφίων
- Φλόριντα: «Φύγαμε όλοι, πλημύρισαν όλα στον προηγούμενο τυφώνα», λέει Έλληνας στο Newsbomb.gr
- Παναθηναϊκός: Έτοιμο το νέο ΟΑΚΑ ένόψει του πρώτου εντός έδρας αγώνα - Δείτε βίντεο
- Λας Βέγκας: Το ιστορικό ξενοδοχείο Tropicana κατεδαφίστηκε μέσα σε μόλις 22 δευτερόλεπτα
- «Ναι» Κασσελάκη στην πρόταση Πολάκη για συνάντηση όλων των υποψηφίων προέδρων στην Κουμουνδούρου
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Οι επαφές του Γερουλάνου…
- Ρέτσος στα ΝΕΑ: «Στο Γουέμπλεϊ για τη νίκη»
- Πιλότος της Turkish Airlines πέθανε εν ώρα πτήσης – Επείγουσα προσγείωση στη Νέα Υόρκη
- Η απάντηση Μαξίμου για την αγορά ακινήτου από τον Κικίλια
- Εκλογές ΠΑΣΟΚ: Τι συζητήθηκε στις συναντήσεις Διαμαντοπούλου με Ανδρουλάκη και Δούκα
- «Σουργελοποίηση»
- Από τους αγώνες στον τουρτοπόλεμο
- Ο θάνατος μας πάει πολύ
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 28χρονος γιατί… μύριζε τα παπούτσια των γειτόνων του
- Το πρωτότυπο Renault Twingo E-Tech electric στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- PwC Ελλάδας: Στρατηγικός σύμβουλος υλοποίησης για το νέο Financial ERP Σύστημα της Πειραιώς
- Ο θάνατος μας πάει πολύ
- ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΟ
- Οι επαφές του Γερουλάνου…
- Τα δικά μας όπλα
- Πόλος
- Από τους αγώνες στον τουρτοπόλεμο
- Ρέτσος στα ΝΕΑ: «Στο Γουέμπλεϊ για τη νίκη»
- Νέα πυρά Ερντογάν σε Ισραήλ: «Ο Νετανιάχου και το δολοφονικό του δίκτυο κάνουν “άπιαστα” όνειρα»
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Δεν θα γίνει το debate στο ΠΑΣΟΚ: Αλληλοκατηγορίες Δούκα - Ανδρουλάκη για το «ναυάγιο»
- Βίκτορ Όρμπαν: Η μετωπική με τη φον ντερ Λάιεν, το Bella Ciao και "ο πιο διεφθαρμένος άνθρωπος στη Γη"
- ΔΕΗ – Project Paralies: Συνεργάζονται για τον καθαρισμό και την προστασία 50 ελληνικών παραλιών
- H Cosmote στο τιμόνι της Ψηφιακής Καινοτομίας με τα Digital Innovation Days της Telekom
- Ουκρανία: «Χτυπήσαμε ρωσική αποθήκη με πυρομαχικά από την Βόρεια Κορέα» - Πλάνα από τις εκρήξεις
- Στρατηγική… γ’ γύρου από Γερουλάνο: Το video με το «Συνεχίζουμε», η ουδετερότητα στη β’ Κυριακή και το πάθημα Λοβέρδου
- Θεσσαλονίκη: Απολογήθηκαν τρεις μοναχοί του Αγίου Όρους για ρίψη μολότοφ
- Λεβαδειακός – ΠΑΟΚ 0-2: Δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης
- Ο ΔΕΔΔΗΕ κάνει τον Άη Στράτη “πράσινο” νησί