Peugeot 408: Το νέο μοντέλο με υβριδική τεχνολογία και ασφάλεια στο μέγιστο

Το PEUGEOT 408 αποτελεί το νέο μέλος της γαλλικής φίρμας, με έντονη σχεδιαστική προσωπικότητα. Ξεχωρίζει, όπως αναφέρει και η γαλλική φίρμα από την δυναμική ‘fastback’ σιλουέτα του και το απαράμιλλο στυλ του.

Το νέο μοντέλο, που συνδυάζει την σπορ γραμμή με την συνταγή των SUV έχει μήκος 4,69 μέτρα, ενώ, το μεγάλο μεταξόνιο, που αγγίζει τα 2.79 μέτρα, υπόσχεται ιδιαίτερα μεγάλους χώρους.

Ειδικότερα, ο χώρος αποσκευών αγγίζει τα 536 λίτρα, ενώ, με την αναδίπλωση μπορεί να αγγίξει τα 1.611 λίτρα.

Στα πολλαπλά ηλεκτρονικά του καλούδια, που αφορούν την άνεση τη συνδεσιμότητα και την ασφάλεια, ξεχωρίζει το τελευταίας γενιάς PEUGEOT i-Cockpit®, που είναι άμεσα αναγνωρίσιμο από το μικρής διαμέτρου τιμόνι του.

Στο εσωτερικό και ειδικότερα στη θέση οδήγησης δίνεται έμφαση στην ποιότητα και στη συνδεσιμότητα, ώστε η οδήγηση να γίνει περισσότερο διαισθητική και πιο διαδραστική.

Η πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης υποστηρίζεται από 6 κάμερες και εννέα ραντάρ!  Μεταξύ αυτών ξεχωρίζει το προσαρμοζόμενο (Adaptive) Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, το σύστημα νυκτερινής ορατότητας (Night Vision), που προειδοποιεί για την παρουσία ζώων, πεζών ή ποδηλατών, στην πορεία του αυτοκινήτου, πριν αυτοί φωτιστούν από τις δέσμες των προβολέων του αυτοκινήτου, ελεγχος τυφλών σημείων μεγάλης εμβέλειας (Long-range blind spot monitoring), 75 μέτρων, προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας (Rear Traffic Alert), που προειδοποιεί για ενδεχόμενη σύγκρουση.

Η γκάμα των κινητήρων με τους οποίους εφοδιάζεται το νέο  408 περιλαμβάνει δύο plug in υβριδικές εκδόσεις με 180 και 225 ίππους, και μία βενζινοκίνητη έκδοση με 130 ίππους. Και οι τρεις κινητήρες διατίθενται με το 8άρι αυτόματο κιβώτιο EAT8. Λίγους μήνες μετά, η γκάμα θα συμπληρωθεί και με μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Το νέο PEUGEOT 408 θα κυκλοφορήσει στην αγορά στις αρχές του 2023. Θα κατασκευάζεται αρχικά για την ευρωπαϊκή αγορά, στη Mulhouse της Γαλλίας, και αμέσως μετά, στο εργοστάσιο του Chengdu για την τοπική αγορά της Κίνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα