Local Hazard Information: Το σύστημα που θα διαβάζει τι μας περιμένει μετά την στροφή

Tα πάντα προβλέπουν τα συστήματα υποβοήθησης. Και μπορούν να μας προστατεύσουν από ενδεχόμενα επικίνδυνα συμβάντα. Στην μακροσκελή λίστα αυτών των ...θαυματουργών συστημάτων σημειώστε άλλο ένα: το σύστημα Local Hazard Information (LHI). Το συγκεκριμένο σύστημα, σύμφωνα με την Ford βοηθάει τους οδηγούς να προετοιμάζονται και πιθανόν να αποφεύγουν τις δυνητικά επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο.

Όπως,

για παράδειγμα, όταν ένας οδηγός, πχ σε μια στροφή ενός αυτοκινητόδρομους, που εξαιτίας της μειωμένης ορατότητας, είναι πιθανόν, να εμπλακεί εξαιτίας μιας απρόσμηνης ακινητοποίησης ενός οχήματος, σε ατύχημα. Το νέο σύστημα, το Local Hazard Information (LHI) της Ford έχει τη δυνατότητα να λειτουργεί αυτόνομα, χωρίς να χρειάζεται αλληλεπίδραση του οδηγού, προκειμένου να δημιουργήσει τις πληροφορίες και να εκδώσει τις σχετικές προειδοποιήσεις.

Επί του πρακτέου, οι επικείμενοι κίνδυνοι εμφανίζονται υπό τη μορφή προειδοποιήσεων στο ταμπλό του αυτοκινήτου μόνον στην περίπτωση που το συμβάν ή η κατάσταση του δρόμου μπορούν να επηρεάσουν το ταξίδι του οδηγού. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει ολοένα και περισσότερα αυτοκίνητα να είναι  συνδεδεμένα στο δίκτυο. Έτσι, τόσ μεγαλύτερη είναι η αποδοτικότητα του συστήματος. Έτσι, όταν πολλά αυτοκίνητα δημιουργούν την ίδια προειδοποίηση, όλα τα άλλα που βρίσκονται στη γύρω περιοχή λαμβάνουν πληροφορίες για περιστατικά από το “cloud” μέσω του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, δίνοντας τη δυνατότητα στους οδηγούς να μειώσουν ταχύτητα και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες.

Keywords
Τυχαία Θέματα