Lady Gaga: To νέο άλμπουμ, τα «γοτθικά όνειρα» και η χαρά της «βαρετής ζωής»
Η Lady Gaga επιστρέφει με το νέο της άλμπουμ «ΜΑΥΗΕΜ», το οποίο σηματοδοτεί μια νέα φάση στην καριέρα της, γεμάτη ενέργεια, δημιουργικότητα και ανανεωμένη αγάπη για την τέχνη της. Η τραγουδίστρια μίλησε στο Apple Music 1 με τον Zane Lowe από τη Νέα
Σύμφωνα με την ίδια, η επιστροφή της στη μουσική τη βοήθησε να επανασυνδεθεί με τον καλλιτεχνικό της εαυτό και να θυμηθεί γιατί αγαπά να είναι η Lady Gaga. Εξήγησε ότι για τους περισσότερους ανθρώπους το όνομά της μπορεί να συνδέεται με εκκεντρικές εμφανίσεις, όπως το διάσημο «φόρεμα από κρέας», αλλά για εκείνη σημαίνει κάτι πολύ βαθύτερο. Η ίδια βλέπει τον εαυτό της ως πραγματική καλλιτέχνιδα, μια δημιουργική δύναμη που αφιερώνεται στη μουσική, την παραγωγή και τη σύνθεση.
Η τραγουδίστρια τόνισε ότι σε αντίθεση με τα προηγούμενα άλμπουμ της, δεν ήθελε να δώσει στο «MAYHEM» μια συγκεκριμένη ταμπέλα ή ήχο. Αναφέρει ότι το «ARTPOP» είχε μια συγκεκριμένη φιλοσοφία, το «Joanne» μια συγκεκριμένη ατμόσφαιρα, το «Chromatica» έναν ξεκάθαρο ηλεκτρονικό ήχο. Το «The Fame Monster» είχε χαοτικό ύφος, ενώ το «Born This Way» ήταν ηλεκτρονικό metal εμπνευσμένο από τη Νέα Υόρκη. Στην περίπτωση του «MAYHEM», δεν ήθελε να δημιουργήσει κάτι που να εντάσσεται σε ένα συγκεκριμένο μουσικό πλαίσιο, αλλά να αφήσει τη μουσική της ελεύθερη να επηρεαστεί από όλα.
Ωστόσο, στο νέο της άλμπουμ υπάρχουν επιρροές από electro grunge, όπως στο τραγούδι «Garden of Eden» και στο «Can’t Stop the High», το οποίο είναι διαθέσιμο μόνο στην προσωπική της ιστοσελίδα και έχει έναν σκληρότερο ήχο από το «Perfect Celebrity».
Μιλώντας για την προσωπική της ζωή, η Gaga δηλώνει ευτυχισμένη που πλέον είναι «βαρετή». Οταν η καριέρα της απογειώθηκε, έχασε την αίσθηση του «σπιτιού» και βρισκόταν συνεχώς σε διαρκή αναταραχή και χάος. Παρότι αυτό την ενθουσίαζε αρχικά, τελικά ένιωσε ότι δεν είχε βαρύτητα στη ζωή της.
Τώρα αισθάνεται πιο προσγειωμένη και ισορροπημένη, ενώ θεωρεί ότι το χάος που ζούσε στο παρελθόν ήταν προβλέψιμο. Αντιθέτως, σήμερα μπορεί να σκέφτεται τα όνειρά της και να τα υλοποιεί. Το «MAYHEM» είναι το αποτέλεσμα αυτών των σκοτεινών, γοτθικών ονείρων της, τα οποία πήραν μορφή και ενσωματώθηκαν στο νέο της έργο.
Η Gaga αναφέρθηκε και στο «ARTPOP», το οποίο θεωρείται ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα άλμπουμ της. Εξηγεί ότι, όπως και στα προηγούμενα έργα της, επέλεξε η ίδια τους παραγωγούς και αποφάσισε πώς θα διαμορφώνονταν η μουσική και οι ενορχηστρώσεις. Το άλμπουμ έσπαζε τους κανόνες της συμβατικής μουσικής, αλλάζοντας ρυθμούς και δομές, κάτι που το έκανε δύσκολο στην ακρόαση και ανατρεπτικό. Τότε προσπαθούσε να απελευθερωθεί από τη νέα της εικόνα και να αποφύγει την ταύτισή της με μια συγκεκριμένη ταυτότητα. Γι’ αυτό το «ARTPOP» δεν ήταν απλώς μια μουσική αισθητική, αλλά μια φιλοσοφία ζωής και καλλιτεχνικής ελευθερίας.
Ισορροπία
Εξάλλου, η σχέση της με τον Michael Polansky έχει συμβάλει σημαντικά στη συναισθηματική της ισορροπία. Αναφέρει ότι πλέον είναι πιο υγιής, καθώς έχει ανθρώπους γύρω της που τη στηρίζουν.
Η σχέση τους ενέπνευσε πολλά από τα νέα της τραγούδια, όπως το «Blade of Grass», που γράφτηκε μετά από μια ιδιαίτερη στιγμή στο σπίτι τους. Ο Michael τη βοηθά να θυμηθεί ποια είναι ως καλλιτέχνιδα, κάτι που της είχε λείψει, καθώς κάποια στιγμή η ζωή της είχε γίνει πολύ γεμάτη από την προβολή και λιγότερο γεμάτη από πραγματικές εμπειρίες.
Η Gaga δηλώνει ότι το να είναι ερωτευμένη κάνει την εμπειρία της στη σκηνή ακόμα πιο ευχάριστη. Στο παρελθόν, το μοναδικό της «σπίτι» ήταν η σκηνή, γεγονός που την έκανε να νιώθει μοναξιά. Τώρα, νιώθει μεγαλύτερη ευτυχία, γνωρίζοντας ότι υπάρχει κάποιος που τη στηρίζει και τη βλέπει πέρα από τη μουσική και τη δημόσια εικόνα της.
Ακόμη και οι μικρές στιγμές, όπως το να ετοιμάζει έναν διπλό ντεκαφεϊνέ εσπρέσο με πάγο για τον σύντροφό της, έχουν αποκτήσει μεγάλη σημασία για εκείνη. Αυτό την κάνει να νιώθει πραγματική και όχι απλά μια δημόσια φιγούρα.
Παράλληλα, δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για τη νέα της περιοδεία και τη συμμετοχή της στο φεστιβάλ Coachella. Ανυπομονεί να παρουσιάσει το «MAYHEM» ζωντανά και να βρει τρόπους να μεταφέρει την ατμόσφαιρα του άλμπουμ στην έρημο της Καλιφόρνιας.
Τονίζει ότι αισθάνεται πιο δημιουργική από ποτέ, έτοιμη να επιστρέψει στη σκηνή και να συναντήσει τους θαυμαστές της. Με τον Michael Polansky στο πλευρό της, η Lady Gaga φαίνεται πιο δυνατή και συγκεντρωμένη στην τέχνη της από οποιαδήποτε άλλη στιγμή της καριέρας της.
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Ο βουλευτής που όλοι τον θεωρούν υπουργό, αλλά μάλλον δεν… – Η πραγματική σχέση Καρυστιανού – Κωνσταντοπούλου
- Δημοσκόπηση Interview: Στη δεύτερη θέση η Κωνσταντοπούλου-Άνετο προβάδισμα ΝΔ
- Αμήχανη μπηχτή της Ντόρας στον Κυριάκο
- Νέα γκάφα από Λατινοπούλου για τα Τέμπη: Το παραλήρημά της από το βήμα της ευρωβουλής και η διακοπή του από τη Μέτσολα
- Σοκ στο TikTok – Δυστυχώς είναι αλήθεια: Νεκρός ο 24χρονος TikToker που έγινε διάσημος επειδή έτρωγε τεράστιες ποσότητες φαγητού – ΒΙΝΤΕΟ
- «Πιέστηκα πολύ στα οικογενειακά τραπέζια, που όλοι είχαν παιδιά, ένιωθα σαν να είμαι εξωγήινος», είπε η Μαρία Κωνσταντάκη
- Τι δείχνει ο δορυφόρος την 1η Φεβρουαρίου στο σημείο που βρέθηκε ο Bασίλης Καλογήρου
- Σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα ο συνιδρυτής του Pirate Bay
- Χανιά: "Συγγνώμη, ήταν η κακιά στιγμή", λέει ο πατέρας του οδηγού της Porsche για το δυστύχημα με θύμα τον 22χρονο Παναγιώτη
- Καιρός: Μετά τα 30αρια καταφθάνει η "χειμωνιάτικη φωτοβολίδα" - Πότε αλλάζει το σκηνικό
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Τα Νεα
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Ποια 20 προϊόντα θα γίνουν πανάκριβα
- Ηνωμένο Βασίλειο: Απέλασε Ρώσο διπλωμάτη – Αυξάνεται η ένταση
- Lady Gaga: To νέο άλμπουμ, τα «γοτθικά όνειρα» και η χαρά της «βαρετής ζωής»
- Τα σπορ SUV της Audi Sport GmbH: Τα νέα RS Q8 SUV performance και RS Q8 SUV με 640 ίππους
- Τραγωδία στα Τέμπη: Περισσότερες απορίες μετά την έρευνα στο Κουλούρι
- Αυτόματες φορολογικές δηλώσεις: Τα «κλειδιά» και οι παγίδες
- Νέες λειτουργίες του TikTok για την προστασία των εφήβων
- Γιατί σκοτώνονται οι Ελληνες στους δρόμους
- Αντιδράσεις και εντός ΗΠΑ για τα τέλη στις ναυτιλιακές
- «Ο Καναδάς δεν πρόκειται να γίνει ποτέ μέρος των ΗΠΑ»
- Τελευταία Νέα Τα Νεα
- Lady Gaga: To νέο άλμπουμ, τα «γοτθικά όνειρα» και η χαρά της «βαρετής ζωής»
- Αντιδράσεις και εντός ΗΠΑ για τα τέλη στις ναυτιλιακές
- Αυτόματες φορολογικές δηλώσεις: Τα «κλειδιά» και οι παγίδες
- Τραγωδία στα Τέμπη: Περισσότερες απορίες μετά την έρευνα στο Κουλούρι
- Γιατί σκοτώνονται οι Ελληνες στους δρόμους
- «Ο Καναδάς δεν πρόκειται να γίνει ποτέ μέρος των ΗΠΑ»
- Τα σπορ SUV της Audi Sport GmbH: Τα νέα RS Q8 SUV performance και RS Q8 SUV με 640 ίππους
- Στα «ΝΕΑ» της Πέμπτης: Ποια 20 προϊόντα θα γίνουν πανάκριβα
- Νέες λειτουργίες του TikTok για την προστασία των εφήβων
- Ηνωμένο Βασίλειο: Απέλασε Ρώσο διπλωμάτη – Αυξάνεται η ένταση
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Έρχονται περικοπές σε συντάξεις χηρείας και επιδόματα - Ποιοι βρίσκονται στο στόχαστρο
- Ήρθε η μετά Τέμπη (μ.Τ.) εποχή!
- Κλειστοί δρόμοι σήμερα 13 Μαρτίου στην Αθήνα: Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω ορκωμοσίας ΠτΔ
- ΠΑΣΟΚ: Παράλληλα με τα Τέμπη «ρίχνει βάρος» και στην κυβερνητική ατζέντα
- Όλες οι αλλαγές στη δοµή της ΕΛ.ΑΣ.: Κατάργηση του επιτελάρχη, αύξηση αρµοδιοτήτων του Αρχηγού, ενίσχυση των ακαδηµιών εκπαίδευσης
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Φάμελλος συναντήθηκε με τον Κοτζιά - Προσπάθεια για επανασυσπείρωση του παλιού κυβερνητικού κόμματος
- Διαβάστε στην εφημερίδα «το Μανιφέστο»: Κατά 99% τα bots προήλθαν από τη Ρωσία
- Θεσσαλονίκη: Έρχονται έλεγχοι γύρω από τις λαϊκές αγορές για πάταξη του παραεμπορίου
- Σκέψεις για αποχή από την ορκωμοσία Τασούλα