ISIS: Απειλεί με επίθεση μετά τη λήξη του αγώνα στην «Allianz Arena»

Μέσο ενημέρωσης που λειτουργεί ως «γραφείο τύπου» του ISIS έστειλε απειλητικό μήνυμα για επίθεση στην «Allianz Arena» μετά το φινάλε του αγώνα μεταξύ Μπάγερν και Ντόρτμουντ.

Στο «στόχαστρο» του ISIS φέρεται να βρίσκεται το ντέρμπι της Γερμανίας ανάμεσα σε Μπάγερν Μπονάχου και Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Ένα μέσο που πρόσκειται στην τρομοκρατική οργάνωση – «φάντασμα», το «Sarh al-Khilafah», έστειλε απειλητικό μήνυμα με το οποίο στοχοποιούσε το κοινό

στην «Allianz Arena», προειδοποιώντας για επίθεση μετά το φινάλε του αγώνα. Ο αγώνας άρχισε κανονικά ενώ την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές βρίσκεται στο δεύτερο ημίχρονο.

BREAKING : ISIS-affiliated Sarh al-Khilafah media published a new threat image this morning as targeting the people around Allianz Arena in Munich at the end of the football match. pic.twitter.com/a2fFxQ69GL

— Beyond Football (@beyondfootball9) March 30, 2024

Δεν ανησυχεί η αστυνομία

Η γερμανική Αστυνομία επιχείρησε να ρίξει τους τόνους και τονίζουν πως δεν υπάρχουν ενδείξεις για επικείμενη επίθεση, παρότι λαμβάνουν όλα τα κατάλληλα μέτρα για να αποσοβήσουν πιθανή επίθεση.

«Οι αξιωματούχοι έχουν αξιολογήσει εντατικά την κατάσταση. Προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις για σοβαρή επικίνδυνη κατάσταση. Ωστόσο, η παρουσία της αστυνομίας θα είναι αυξημένη στο απογευματινό παιχνίδι» αναφέρεται από την DW.

Το μεγαλύτερο όπλο του ISIS έχει αποδειχθεί ο φόβος, καθώς δεν διστάζει να κάνει αναλήψεις ευθύνης για εγκλήματα που δεν έχει διαπράξει ή να απειλεί με άλλα. O ISIS στην Ευρώπη συνήθως δεν δρα οργανωμένα, αλλά στηρίζεται σε μεμονωμένα άτομα για να διαπράξει τρομοκρατικές ενέργειες.

Der Sachverhalt ist uns bekannt und wird durch uns und @LKA_Bayern intensiv geprüft. Nach jetzigem Stand liegen uns keine konkreten Gefährdungserkenntnisse vor. Wir werden das Spiel mit einem erhöhten Personalansatz betreuen.

— Polizei München (@PolizeiMuenchen) March 30, 2024

Keywords
Τυχαία Θέματα