Hyundai Ioniq 5 N: Οταν τα ηλεκτρικά πατάνε γκάζι

Mπορεί ένα ηλεκτρικό να βάλει φωτιά στην άσφαλτο; Και φυσικά, απαντά η Hyundai η οποία αποκάλυψε στο κατάλληλο σημείο στο Goodwood Festival of Speed  στο Ηνωμένο Βασίλειο, το νέο Hyundai Ioniq 5 N, που το είδαμε στην τελική του μορφή, έτοιμη να δαμάσει τα αυτοκινητοδρόμια με αρωγό το ηλεκτρικό

πακέτο που εκτοξεύει τις επιδόσεις.  Αυτή τη φορά οι κορεάτες αποφάσισαν να μας εκπλήξουν με 650 άλογα! Φυσικά το πακέτο Performance Blue συνοδεύεται και από ένα αγωνιστικό πακέτο με το φουσκωμένα αμάξωμα, τις πολλές πινελιές και τις  κόκκινες λεπτομέρειες στα  αεροδυναμικά βοηθήματα. Επίσης, φέρει  ζάντες διαμέτρου 21 ιντσών (σε λάστιχα 275/35).

Φυσικά, όλη η μαεστρία κρύβεται κάτω από το καπό του με τις πολλές τεχνολογικές λύσεις όπως το σύστημα N Drift Optimizer που φροντίζει να  κατανέμει τη ροπή εμπρός-πίσω, ενώ ταυτόχρονα αλλάζει και τη σκληρότητα της ανάρτησης, την αμεσότητα του συστήματος διεύθυνσης και την απόκριση του e-LSD (ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης).

Το IONIQ 5 N καθιερώνει τη Hyundai N ως τεχνολογική δύναμη και πρωτοστατεί σε προηγμένες τεχνολογίες που στη συνέχεια θα εφαρμοστούν σε όλα τα ηλεκτροκίνητα (EV) μοντέλα της Hyundai

Το Ioniq 5 N είναι το πρώτο τετρακίνητο παραγωγής του N Division, αντλώντας πολλές ιδέες από τα i20 Rally1 του WRC. Η συνολική του ισχύς βασίζεται σε δύο ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες  (ένας εμπρός, ένας πίσω) που παράγουν συνολικά 610 άλογα και 740 Nm ροπής! Για 10 δευτερόλεπτα και κατόπιν ενεργοποίησης του N Grin Boost, το δεξί πεντάλ μπορεί να έχει στη διάθεση του 650 ίππους και 770 Nm. Το ισχυρό EV επωφελείται από διάφορες τεχνικές βελτιώσεις. Οι ηλεκτροκινητήρες του περιστρέφονται μέχρι τις 21.000 σ.α.λ! Μεταξύ των πολλαπλών συστημάτων υποβοήθησης, το  IONIQ 5 N είναι επίσης εξοπλισμένο με το N Road Sense, το οποίο συνιστά αυτόματα την ενεργοποίηση του N Mode όταν εντοπίζονται πινακίδες με αλλεπάλληλες στροφές, δίνοντας τη δυνατότητα στους οδηγούς να απολαμβάνουν κάθε δευτερόλεπτο της οδήγησής τους στο έπακρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα