H ζέστη ανεβάζει την πίεση των ελαστικών - Τι συμβουλεύουν οι ειδικοί

Τα ελαστικά θα πρέπει να είναι η νούμερο ένα μέριμνα του οδηγού το καλοκαίρι. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν ότι τα ελαστικά ταλαιπωρούνται το καλοκαίρι, πολύ περισσότερο από ότι τον χειμώνα.

Η ζέστη σε συνδυασμό με την κακή άσφαλτο ή το χώμα στις παραλίες επιταχύνει τη φθορά τους. Η πίεση των ελαστικών αυξομειώνεται σημαντικά το καλοκαίρι λόγω

των υψηλών θερμοκρασιών.

Είναι ο ύπουλος εχθρός τους που μπορούν να δημιουργήσουν ακόμα και αυτό που λέμε κλατάρισμα. Τα ελαστικά μας σύμφωνα με τις ειδικούς, χάνουν αέρα κάθε μήνα από 069 bar ή 1 psi τον μήνα. Η απώλεια αυτή αυξάνεται το καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες .

Γι’ αυτό και πρέπει να ελέγχονται τακτικά τους θερινούς μήνες και κυρίως σε περιόδους καύσωνα.

Ουσιαστικά ο θερμός αέρας έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της πίεσής του, αφού διογκώνεται με την υψηλή θερμοκρασία. Πρώτα θα πρέπει να τσεκάρουμε την πίεση, και να την επαναφέρουμε στις ρυθμίσεις που ορίζει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου!

Σημαντικό, ότι τα ελαστικά των αυτοκινήτων φέρουν υποχρεωτικά μια ετικέτα, που δίνει χρήσιμες ενημερωτικές πληροφορίες που αφορούν τη μάρκα, τη διάσταση, το αριθμός προϊόντος και άλλα δεδομένα – η συγκεκριμένη ετικέτα  επιβάλλεται από τη νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (είναι η γνωστή ετικέτα στα ελαστικά που έχει θεσπιστεί τα τελευταία χρόνια).

Keywords
Τυχαία Θέματα