H Βαλένθια «μπλόκαρε» την Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου

Η Βαλένθια σταμάτησε το σερί των οκτώ νικών που είχε η Μπαρτσελόνα, φεύγοντας από το Καμπ Νου με βαθμό (2-2). Ηταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα, καθώς οι «νυχτερίδες», που προηγήθηκαν 2-0 κόντραραν στα ίσια τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του.

Η Βαλένθια έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό είχε διπλή ευκαιρία για γκολ, πρώτα με το σουτ του Παρέχο (απέκρουσε ο Τερ Στέγκεν) και στη συνέχεια και τον Τσερίσεφ (δοκάρι). Στο 24', σε κόντρα,

ο Γκαμεϊρό εξέθεσε την άμυνα της καταλανικής ομάδας και μετά από ασίστ του Μορένο σκόραρε για το 1-0. Στο 31' ο Σέρτζι Ρομπέρτο «γκρέμισε» τον Ντάνιελ Βας, ο διαιτητής Μαγιένκο έδωσε πέναλτι και ο Παρέχο σημείωσε το 2-0. Με πέναλτι μείωσε και η Μπαρτσελόνα στο 38', σε ανατροπή του Σεμέδο. Ο Μέσι το εκτέλεσε νικώντας το Νέτο. Στο 43' ο Σέρτζι Ρομπέρτο είχε σουτ στο δοκάρι και στο 45' ο Μέσι αστόχησε από καλή θέση.

Η Μπαρτσελόνα πίεσε στο β' μέρος για την ισοφάριση και στο 56' από σέντρα του Σέρτζι Ρομπέρτο η μπάλα κόντραρε και προσέκρουσε στο δοκάρι. Στο 60' η Βαλένθια βγήκε στην κόντρα, αλλά ο Τερ Στέγκεν πρόλαβε και έδιωξε το πλασέ του Μορένο. Ο ίδιος παίκτης είχε ένα καλό σουτ άουτ στο 63' και ένα λεπτό αργότερα, ο Μέσι με καταπληκτικό σουτ ισοφάρισε. Ηταν το 21ο φετινό γκολ στο πρωτάθλημα για τον Αργεντινό άσσο.Λίγο αργότερα, ο Μέσι τραυματίστηκε, δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες αλλά συνέχισε να αγωνίζεται. Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να κάνει «καθαρή« φάση για γκολ και το 2-2 έμεινε έως το τέλος.

Στο μεταξύ, η Σοσιεδάδ αναδείχθηκε νικήτρια στο ντέρμπι της χώρας των Βάσκων, αφού επικράτησε 2-1 της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Σκόρερ της νικήτριας ήταν οι Ογιαρθάμπαλ (16΄) και Χοσέ (45΄), ενώ για τους ηττημένους μείωσε ο Γκαρθία (82΄). Σε άλλο ματς της 22ης ημέρας η Λεβάντε αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την Χετάφε.

Keywords
Τυχαία Θέματα