H oμιλία του Αλέξη Τσίπρα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ

Πυρά κατά της κυβέρνησης για το αλαλούμ με το πάγωμα των Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με την Τουρκία εξαπολύει από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβέρνηση βρίσκεται σε βέρτιγκο» και την κάλεσε να συνέλθει, καθώς πρόκειται για χειρισμούς

σε κρίσιμα εθνικά θέματα.

«Είναι εικόνα κυβέρνησης αυτή;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας για τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με «πάγωμα» των ΜΟΕ με την Τουρκία μία ημέρα πριν από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, που διαψεύσθηκαν λίγη ώρα αργότερα από άλλες πηγές που αρνήθηκαν ότι υπάρχει τέτοιο ζήτημα.

«Ποιος αποφασίζει αν θα παγώσουν ή όχι τα ΜΟΕ; Υπάρχουν αρμόδια κυβερνητικά όργανα;» αναρωτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «αποτελεί παράγοντα αποσταθεροποίησης της χώρας».

Ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησε τις διαρροές για το πάγωμα των ΜΟΕ προκειμένου να καταγγείλει την κυβέρνηση ότι δεν έχει στρατηγική και πως υπάρχει ασυνεννοησία μεταξύ των υπουργών.

Ο ίδιος δεν δίστασε να προχωρήσει ένα βήμα πάρα πέρα για να συγκρίνει τη δική του διακυβέρνηση με τη νυν κυβέρνηση και να καταλήξει στο συμπέρασμα: «Δεν δώσαμε ποτέ την εικόνα ασυντόνιστης κυβέρνησης, αυτοί δίνουν την εικόνα ανικανότητας».

Keywords
Τυχαία Θέματα