Formula1: Επιτυχία Ferrari, Λεκλέρ και Σάινθ έκαναν το 1-2 στη γραμμή εκκίνησης

H Ferrari έκανε κάτι εξαιρετικό! Κατάφερε να κάνει το 1-2 στη γραμμή εκκίνησης στο γκραν πρι Μεξικό. Στο GP της Πόλης του Μεξικού, με τον Λεκλέρ να κατακτά τη δεύτερη συνεχόμενη pole position, ενώ ο teammate του -Κάρλος Σάινθ  θα εκκινήσει δίπλα του στην πρώτη σειρά του grid, σημειώνοντας χρόνο κατά 0,067 δευτ. πιο αργό. Ο Μαξ Φερστάπεν θα εκκινήσει 3ος.

Ο χρόνος του Λεκλέρ εντυπωσιάσε,  σταματώντας

τα χρονόμετρα στην πίστα Autodromo Hermanos Rodriguez στο 1 λεπτό και 17,166 δευτ. μόλις 0,067 δευτ. μπροστά από τον Σάινθ, με τον Φερστάπεν να είναι ένα δέκατο πιο πίσω.

Μια ιδιομορφία της πίστας στο Μεξικό είναι το γεγονός ότι το συγκεκριμένο γκραν πρι πραγματοποιείται στο μεγαλύτερο υψόμετρο, 2.238 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, στοιχείο που ταλαιπωρεί οδηγούς και κινητήρες λόγω του ότι ο αέρας είναι αραιός και το μειωμένο οξυγόνο επηρεάζει την απόδοση των υβριδικών κινητήρων. Οι πιλότοι καλούνται να επιστρατεύσουν όλες τις φυσικές δυνάμεις του και εύχονται να μην παρουσιάσουν εξαιτίας του αραιού οξυγόνου λιποθυμικά επεισόδια, κάτι που βίωσαν στο Κατάρ, εκεί λόγω της ζέστης.

Στη βαθμολογία των οδηγών ο Φερστάπεν ατενίζει μόνος του στην κορυφή με 466 βαθμούς και τον ακολουθεί ο ομόσταβλος του με 240 βαθμούς. Και στους κατασκευαστές η Red Bull έχει 706 βαθμούς και την ακολουθεί η Mercedes με 344 βαθμούς, ωστόσο η μάχη της Mercedes με την Ferrari για τη δεύτερη θέση συνεχίζεται με τη διαφορά τους να είναι 22 βαθμοί.

Keywords
Τυχαία Θέματα