Formula1: Mε Τζορτζ Ρασελ η εκκίνηση, ο οδηγός της Mercedes πήρε την pole position

Στο σημερινό γκραν πρι της Ουγγαρίας,  που ξεκινά με τον Τζορτζ Ράσελ μιας και χθες, κλείδωσε την pole position,  ουσιαστικά «κλείνει» η πρώτη αγωνιστική σεζόν – λόγω της καλοκαιρινής ανάπαυλας των οδηγών. Πιλότοι και ομάδες θα προσπαθήσουν να μαζέψουν όσους περισσότερες πόντους μπορούν να αλιεύσουν, ώστε, στις 28 Αυγούστου, που θα επιστρέψουν  - ξεκούραστοι και περισσότερο μαυρισμένοι από τις καλοκαιρινές διακοπές τους - να «πατήσουν γκάζι» μιας και το φθινόπωρο αναμένεται ιδιαίτερα καυτό μέσα στις πίστες.

Ο αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 4 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος.

Στην

Red Bull απολαμβάνουν την βαθμολογική πρωτοπορία τους, με τον Μαξ Φερστάπεν να ηγείται της βαθμολογίας των οδηγών, έχοντας την τύχη με το μέρος του ( και με αβαντάζ τις απανωτές βλάβες στην Ferrari που του κάνει ...δώρο νίκες και έπαθλα).

«Μαινόμενοι ταύροι» για Πέρεζ

Με τον Φερστάπεν να ...πετάει μέσα στις πίστες, τα αφεντικά της ομάδας του εστιάζουν την προσοχή τους, στον Σέρτζιο Πέρεζ, που κατά τα λεγόμενα του Χέλμουτ Μάρκο, συμβούλου της Red Bull, τον τελευταίο καιρό τον έχει πάρει ο ...ύπνος! Όπως δήλωσε με καυστικό τρόπο ο Χέλμουτ Μάρκο, μετά το γαλλικό γκραν πρι, την περασμένη Κυριακή , ο δεύτερος πιλότος της Red Bull, κατά την επανεκκίνηση του αγώνα, κοιμόταν!  «Μάλλον ήπιε τεκίλα χτες» είπε με προσβλητικό τρόπο το αφεντικό της ομάδας για τον μεξικανό πιλότο, που έχασε μια σίγουρη θέση στο βάθρο, από τον Τζορτζ Ράσελ να τον προσπερνά με άνεση και χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Στη Ferrari το φυσάνε και δεν κρυώνει το ατύχημα που είχε ο Σαρλ Λεκλέρ, που βγήκε εκτός πίστας, όπου μετά την τρομακτική πρόσκρουση στις μπαριέρες αναγκάστηκε να εγκαταλείψει, χάνοντας μέσα από τα χέρια του μια σίγουρη νίκη. Το λάθος αυτό του Λεκλέρ του κόστισε 25 βαθμούς – αν κέρδιζε. Και αν είχε κερδίσει η διαφορά του από τον Φερστάπεν θα είχε μειωθεί στους 30 - 40 βαθμούς και όχι στους 63 που είναι σήμερα.

Στην Mercedes απολαμβάνουν την σταθερά ανοδική τους πορεία, με τον Χάμιλτον να κάνει μικρά βήματα προόδου, έχοντας τον Ράσελ να τον «σιγοντάρει» στο θετικό κλίμα που υπάρχει μέσα στις πίστες.

Χάμιλτον: Εμεινε από νερό!

Σαφώς, ο Χάμιλτον συνεχίζει να ταλαιπωρείται με την απόδοση αλλά και τα ...σπάνια τεχνικά προβλήματα που προκύπτουν, αλλά του δημιουργούν μεγάλους μπελάδες μέσα στην πίστα. Όπως, ότι, στο μονοθέσιο του, την περασμένη εβδομάδα και κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν λειτούργησε το σύστημα ενυδάτωσης, που παρέχει νερό, μιας και η εφύδρωση είναι ο μεγάλος εχθρός τους, εξαιτίας της ζέστης μέσα στο κοκπιτ. Ο Χάμιλτον ανέφερε ότι, εξαιτίας του προβλήματος στο σύστημα ενυδάτωσης έμεινε ...διψασμένος και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τρία κιλά!

Keywords
Τυχαία Θέματα