Ferrari: Φέρτε μας πίσω τους βαθμούς

Σε θρίλερ χωρίς τέλος μετατρέπεται η τιμωρία του Κάρλος Σάινθ, που του επιβλήθηκε στο πρόσφατο  γκραν πρι της Αυστραλίας. Συγκεκριμένα, η ποινή των πέντε δευτερολέπτων που κόστισε στον Ισπανό πιλότο της Ferrari οκτώ θέσεις – από την τέταρτη έπεσε στην 12η θέση - φαίνεται ότι έχει φέρει…δυσανεξία στην ιταλική ομάδα η οποία θα πράξει ότι είναι δυνατόν ώστε να επαναφέρει τον Σάινθ στην αρχική κατάταξη. Η Ferrari κατέθεσε αίτημα στη FIA, με το οποίο ζητάει την επανεξέταση

της ποινής, όπως αποκάλυψε το αφεντικό της ομάδας, ο Φρεντερίκ Βασέρ.

Η ποινή των πέντε δευτερολέπτων επιβλήθηκε εξαιτίας της σύγκρουσης που είχε ο Σάινθ με το μονοθέσιο του Φερνάντο Αλόνσο – Aston Martin – όπου η FIA θεώρησε ότι ο πρώτος ήταν υπαίτιος για το ατύχημα. Ο Βάσερ δείχνει αποφασισμένος να κερδίσει την θέση που έκλεψαν από τον Σάινθ αλλά και τους πολύτιμους βαθμούς, που στέρησαν από την ομάδα του. Η Ferrari ισχυρίζεται ότι, οι αποφάσεις των αγωνοδικών δεν ήταν ίδιες και για τα τρία ατυχήματα παρόλο που έγιναν στην ίδια στροφή, υπονοώντας ότι η ιταλική ομάδα αδικήθηκε.

Πάντως ο κανονισμός της FIA δίνει το δικαίωμα στις ομάδες να ζητήσουν δικαίωμα επανεξέτασης έως και 14 ημέρες μετά την απόφαση από των αγωνοδικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα