Eurovision 2024: Εκτός η Ολλανδία από τον διαγωνισμό

Ο Ολλανδός καλλιτέχνης αποβλήθηκε από τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision σήμερα Σάββατο 11 Μαϊου, μετά από καταγγελία που έγινε από γυναίκα μέλος συνεργείου παραγωγής, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU), η οποία διοργανώνει τη διοργάνωση.

Ο μεγάλος τελικός του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα διεξαχθεί τώρα με 25 συμμετέχοντα τραγούδια.

Η ανακοίνωση της EBU

«Ο Ολλανδός καλλιτέχνης Joost Klein δεν θα συμμετάσχει

στον Μεγάλο Τελικό του φετινού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Η σουηδική αστυνομία διερεύνησε την καταγγελία μίας γυναίκας μέλους του συνεργείου παραγωγής μετά από περιστατικό που σημειώθηκε μετά την εμφάνισή του (σ.σ. του Joost Klein) τη βραδιά του Ημιτελικού της Πέμπτης. Όσο η νομική διαδικασία παίρνει τον δρόμο της, κρίνεται σκόπιμο να μην συνεχίσει στον Διαγωνισμό.

Θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε ότι, σε αντίθεση με ορισμένες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης και τις εικασίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το περιστατικό αυτό δεν αφορούσε κανέναν άλλο καλλιτέχνη ή μέλος της αντιπροσωπείας».

Η EBU καταλήγει στην ανακοίνωσή της πως «διατηρούμε μια πολιτική μηδενικής ανοχής απέναντι σε ανάρμοστη συμπεριφορά στην εκδήλωσή μας και δεσμευόμαστε να παρέχουμε ένα ασφαλές και προστατευμένο περιβάλλον εργασίας για όλο το προσωπικό του Διαγωνισμού. Υπό αυτό το πρίσμα, η συμπεριφορά του Joost Klein προς ένα μέλος της ομάδας θεωρείται ότι παραβιάζει τους κανόνες του Διαγωνισμού.»

Αναβολή της ψηφοφορίας

Παράλληλα ανατροπές υπάρχουν και στη διαδικασία της ψηφοφορίας. Συγκεκριμένα σήμερα το πρωί το μήνυμα στην αρχική σελίδα της ψηφοφορίας λέει, σύμφωνα με το eurovisionworld.com:

«Η έναρξη της ψηφοφορίας για τον υπόλοιπο κόσμο αναβλήθηκε μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τον Ολλανδό συμμετέχοντα. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία».

Keywords
Τυχαία Θέματα