Eτσι κλειδώνει το πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός – Πως βγαίνει τρίτος

«Τρομακτικός» ήταν στο μεγάλο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ ο Ολυμπιακός. Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν από το ξεκίνημα με το… μαχαίρι στα δόντια και δεν άφησαν κανένα περιθώριο στους «πράσινους» φτάνοντας σε μία τεράστια και άνετη νίκη όπως αποδείχθηκε.

Με τη συγκεκριμένη νίκη, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έκανε ακόμα ένα βήμα για να εξασφαλίσει και το πλεονέκτημα έδρας και να τερματίσει στην τετράδα. Πιο συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός

έχει την τύχη στα χέρια του, καθώς χρειάζεται δύο νίκες στα τρία εναπομείναντα παιχνίδια της regular season.

Πιο συγκεκριμένα, πρέπει να νικήσει δύο εκ των Μονακό (εκτός), Βιλερμπάν (εκτός) και Μπαρτσελόνα (εντός) προκειμένου να έχει το πλεονέκτημα της έδρας στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Με τη νίκη απέναντι στο «τριφύλλι», ο Ολυμπιακός ανέβηκε στο 17-8 και διατήρησε τη διαφορά του από την Εφές που είναι στο 13-10. Αν και οι Τούρκοι έχουν το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας, φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο να γίνει κάτι τέτοιο, καθώς η Εφές πρέπει να κάνει το 4/5 με Μπάγερν εντός, Ρεάλ εντός, Αρμάνι εντός, Άλμπα Βερολίνου εντός και Ερυθρό Αστέρα εκτός και ο Ολυμπιακός ταυτόχρονα να κάνει το 0/3.

Όσον αφορά την Μπάγερν, τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα, καθώς οι Βαυαροί με μια ήττα στα εναπομείναντα δεν θα έχουν ελπίδες για να αφήσουν από… κάτω τον Ολυμπιακό.

Από την άλλη, οι ερυθρόλευκοι έχουν τον πρώτο λόγο σε περίπτωση που τερματίσουν μαζί με την Αρμάνι στην 3η θέση, καθώς έχουν επικρατήσει και στα δύο ματς με τους Ιταλούς. Η Αρμάνι έχει να αντιμετωπίσει με Μπάγερν εντός, Μακάμπι εκτός, Εφές εκτός, Μονακό εντός και Βιλερμπάν εκτός και θα χρειαστεί τουλάχιστον δύο νίκες περισσότερες από τον Ολυμπιακό για να τερματίσιε εκείνη στην 3η θέση.

Πιο αναλυτικά, οι Ιταλοί πρέπει να κάνουν είτε το 5/5, είτε ο Ολυμπιακός να χάσει τα δύο από τα τρία παιχνίδια που έχει να δώσει μέχρι το τέλος της regular season.

Έτσι, αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός έχει τον πρώτο λόγο τόσο για το πλεονέκτημα έδρας, όσο και για την 3η θέση

Βαθμολογία χωρίς τις ομάδες της Ρωσίας:

1.Μπαρτσελόνα 18-5
2.Ρεάλ Μαδρίτης 18-6
3.Αρμάνι Μιλάνο 16-7
4.Ολυμπιακός 17-8
5.Εφές 13-10
6.Μπάγερν 12-10
7.Μακάμπι 11-11
8.Ερυθρός Αστέρας 11-12
9.Μονακό 11-13
10.Άλμπα Βερολίνου 9-12
11.Φενέρμπαχτσε 9-13
12.Μπασκόνια 9-15
13.Βιλερμπάν 7-17
14.Ζάλγκιρις 7-18
15.Παναθηναϊκός 6-18

Keywords
Τυχαία Θέματα