ENYAQ COUPÉ RS iV: Το πρώτο ηλεκτρικό της Skoda με επιδόσεις RS

H Skoda ...τρέχει την ηλεκτροκίνηση με μια γκάμα που θα αγγίξει το μεγαλύτερο πελατολόγιο της. Σήμερα, η τσέχικη εταιρεία ποντάρει στο αμιγώς ηλεκτρικό ENYAQ , το οποίο όμως, ενισχύεται και από μια άκρως ενδιαφέρουσα σε επιδόσεις πρόταση, το Enyaq COUPÉ RS iV. Oυσιαστικά, είανι το πρώτο ηλεκτρικό

της φίρμας με την υπογραφή των σπορ επιδόσεων RS. Το  ENYAQ COUPÉ RS iV ξεχωρίζει από το εντυπωσιακό πράσινο χρώμα και τα μαύρα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, την τυπική για μοντέλο RS κόκκινη λωρίδα ανακλαστήρα στο πίσω μέρος.

Στην εξωτερική του εμφάνιση, το νέο μοντέλο παντρεύει με επιτυχία δύο κατηγορία, αυτή των  SUV αλλά και την εμφάνιση ενός coupé. Οι σχεδιαστικές του καταβολές στα πρώτα αγωνιστικά της φίρμας, όπως τα πρώτυπα αγωνιστικά ράλλυ 180 RS και 200 ​​RS, δεν είναι τυχαίες.

Το ισχυρότερο της γκάμας ENYAQ iV  προσφέρεται με μπαταρία των 82 kWh, ενώ, την κίνηση του αναλαμβάνουν δύο ηλεκτροκινητήρες προσφέροντας αυτόματα και τετρακίνητη λειτουργία. Το ENYAQ COUPÉ RS iV έχει ισχύ 220 kW ( ή 299 ίππους) με μέγιστη ροπή 460 Nm. Σε επιδόσεις, μπορεί να επιτύχει τα 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,5 δευτερόλεπτα, ενώ, η τελική του αγγίζει τα 180 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό του ξεχωρίζει η βασική “RS Lounge” έκδοση,  και η προαιρετική “RS Suite”. Τα ανθρακονήματα στο ταμπλό , τα σπορ καθίσματα με ενσωματωμένα προσκέφαλα και έμβλημα RS,  τα πεντάλ σε σχέδιο αλουμινίου και το θερμαινόμενο πολυλειτουργικό δερμάτινο σπορ τιμόνι με τρεις ακτίνες διαθέτει σήμα RS είναι μερικά από τα εξοπλιστικά του καλούδια.

Keywords
Τυχαία Θέματα