Brexit: «Οχι» από το Βερολίνο στην επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Αποχώρησης

Η γερμανική κυβέρνηση απέκλεισε κάθε επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Αποχώρησης, στην οποία έχουν καταλήξει το Ηνωμένο Βασίλειο με την Ευρωπαϊκή Ένωση για το Brexit.

«Το εκ νέου άνοιγμα της συμφωνίας αποχώρησης δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη» είπε ο Στέφεν Ζάιμπερτ, ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, μία ημέρα αφότου η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι έλαβε από τη Βουλή

των Κοινοτήτων την εντολή να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία αυτή.

Υπενθυμίζεται ότι «Όχι» στη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος, καθώς και στο ενδεχόμενο παράτασης της ημερομηνίας εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 29 Μαρτίου, είπε το βρετανικό κοινοβούλιο κατά τη διάρκεια της κρίσιμης ψηφοφορίας των επτά μη δεσμευτικών τροπολογιών που κατέθεσαν Βρετανοί βουλευτές επί του σχεδίου αποχώρησης της χώρας από την ΕΕ της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι, το οποίο καταψηφίστηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων στις αρχές του Ιανουαρίου.

Από το σύνολο των επτά τροπολογιών, μόλις δύο πήραν το πράσινο φως. Πρόκειται για την πρόταση που απορρίπτει μια έξοδο της χώρας από την ΕΕ χωρίς συμφωνία αλλά και η τροπολογία που ζητά αντικατάσταση του ιρλανδικού backstop με «εναλλακτικές ρυθμίσεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα