BMW 8 Coupe: Στην ελληνική αγορά το κορυφαίο βαυαρικό σπορ μοντέλο

Η BMW επανέρχεται δυναμική στην κατηγορία των μεγάλων κουπέ, με ένα μοντέλο που κερδίζει από την πρώτη στιγμή τις εντυπώσεις. Είναι η νέα BMW 8 Coupe, μοντέλο που ήδη κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά.

Να σημειωθεί, πως το νέο μοντέλο είχε παρουσιαστεί επισήμως, το περασμένο καλοκαίρι, ενώ εδώ και λίγες ημέρες ξεκίνησε την εμπορική του καριέρα στην χώρα μας.

Σαφώς, το νέο μοντέλο ξεχωρίζει για το ιδιαίτερα δυναμικό του στυλ, στην εξωτερική εμφάνιση, ενώ οι έντονες κλίσεις – του πίσω τμήματος – αλλά και το χαμηλωμένο αμάξωμα, προσδίδουν ακόμη πιο σπορ χαρακτηριστικά στο κορυφαίο κουπέ μοντέλο. Χαρακτηριστικοί είναι οι προβολείς, που είναι πιο λεπτοί από οποιοδήποτε μοντέλο BMW μέχρι σήμερα. Προβολείς LED στάνταρ, Adaptive LED Headlights και BMW Laserlight με Selective Beam και εκτεταμένη εμβέλεια μεγάλης σκάλας έως 600 m διατίθενται προαιρετικά.

Σε διαστάσεις, το μήκος αγγίζει τα 4,84 μέτρα, το πλάτος το 1.90 μέτρα και το ύψος δεν ξεπερνάει τα 1,34 μέτρα.

Στο εσωτερικό του ξεχωρίζουν τα υλικά υψηλών προδιαγραφών, ο πιο προηγμένος εξοπλισμός σε συστήματα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, ενώ η πλήρης δερμάτινη επένδυση είναι στάνταρ για το ταμπλό και το πάνω τμήμα των θυρών.

Επίσης υπάρχουν επιλογές υψηλής ποιότητας για σύγχρονη πολυτέλεια: σύστημα τηλεφώνου με ασύρματη φόρτιση, BMW Display Key, Ηχοσύστημα Bowers & Wilkins Diamond Surround και χρήση κρυστάλλινων στοιχείων σε ορισμένα χειριστήρια.

Ο μακροσκελής εξοπλισμός είναι το μεγάλο ατού του μοντέλου, ενώ ο οδηγός μπορεί να ελέγχει και να ενημερώνεται για τα πάντα από το πλήρως ψηφιοποιημένο ταμπλό επτά ιντσών, το BMW Live Cockpit Professional και Control Display 10.25 ιντσών με εναρμονισμένα, σύγχρονα γραφικά.

Η επίπεδη δομή μενού, στοχεύει στην πρακτικότητα των εντολών μέσω αφής για ταχεία πρόσβαση σε ρυθμίσεις και λειτουργίες.

Η εξατομικεύσιμη οθόνη προσαρμόζεται στην εκάστοτε κατάσταση και παρέχει στον οδηγό τις κατάλληλες πληροφορίες την κατάλληλη στιγμή.

Αρχικά η γκάμα περιλαμβάνει δύο εκδόσεις, τη βενζινοκίνητη M850i xDrive και την πετρελαιοκίνητη 840d xDrive.

Και οι δύο είναι αποκλειστικά τετρακίνητες, ωστόσο τουλάχιστον προς το παρόν ο ελληνικός τιμοκατάλογος περιλαμβάνει μόνο την έκδοση πετρελαίου.

Οι επιδόσεις της νέας BMW 8 Coupe βασίζονται στον μεγάλο 3λιτρο κινητήρα TwinPower με δύο τούρμπο που στη συγκεκριμένη περίπτωση αποδίδει 320 ίππους.

Σε επιδόσεις, το νέο μοντέλο μπορεί να πιάσει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 4,9”. Η τιμή της 840d xDrive ξεκινάει από τα 138.300 ευρώ.

Στις φωτογραφίες στιγμιότυπα από την πρώτη επίσημη παρουσίαση του νέου μοντέλου, στην Αθήνα.

Ο Διευθυντής Εταιρικής Επικοινωνίας του BMW Group Hellas, Κώστας Διαμαντής ήταν ένας εκ των ανθρώπων της ελληνικής αντιπροσωπείας που άνοιξε την επίσημη παρουσίαση του κορυφαίου κουπέ αυτοκινήτου.

Keywords
Τυχαία Θέματα