Audi Skysphere: Το ηλεκτρικό, πρωτότυπο που μεγαλώνει και μικραίνει όπως μια ...φυσαρμόνικα

Τις πρώτες εικόνες και ένα αποκαλυπτικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η Audi από ένα άκρως εντυπωσιακό,  πρωτότυπο ηλεκτρικό roadster με την ονομασία skysphere. Το νέο μοντέλο ουσιαστικά δείχνει τον μελλοντικό δρόμο των οχημάτων της φίρμας, με μια σπορ σχεδιαστική γραμμή, και με στόχο η γερμανική φίρμα να δώσει μια γεύση από το όραμά της για το τι θα ακολουθήσει στο μέλλον.

Πηγή έμπνευσης για το σχεδιασμό του skysphere είναι ένα μοντέλο, το Horch 853

που πρωτοκυκλοφόρησε την δεκαετία του 1930.

Στο νέο Audi skysphere, μεταξύ των πολλών τεχνολογικών καινοτομιών που πρεσβεύει, χρησιμοποιεί ένα πτυσσόμενο πάτωμα, τα οποία μπορούν να συγνωνεύονται το ένα μέσα στο άλλο, κάτι που δημιουργεί και ένα μεταβαλλόμενο μήκος και μεταξόνιο.

Με αυτόν τον τρόπο η πιο κοντή εκδοχή είναι 4,94 μέτρα, ενώ, η πιο μακριά αγγίζει τα 5,19 μέτρα.  Μάλιστα, στην τελευταία εκδοχή, την GT εμπειρία όπως ονομάζεται, ο οδηγός γίνεται πλέον επιβάτης και η αυτόνομη οδήγηση αναλαμβάνει το έργο, ενώ, ο οδηγός και οι επιβάτες μπορούν να απολαμβάνουν μοναδικές ψηφιακές εμπειρίες στην καμπίνα του Audi.

Το Audi skysphere διαθέτει ηλεκτροκινητήρα που αποδίδει 632 ίππους με τη ροπή να είναι στα 750 Nm. Aν και το βάρος του έχει φθάσει τα 1.800 κιλά, το νέο μοντέλο μπορεί να πιάσει τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4” . Η μπαταρία του είναι 80 kWh, από τις πιο ισχυρές στην αγορά των ηλεκτρικών και μπορεί μετά από μια πλήρη φόρτισης να αγγίξει τα 500 χλμ.

Keywords
Τυχαία Θέματα