Alfa Romeo Giulietta SZ: Το κλασικό, σπορ αυτοκίνητο που ...σμίλευε τον άνεμο

Η Alfa Romeo έχει μακρά παράδοση στα σπορ μοντέλα και κυρίως στα αυτοκίνητα που κατακτούσαν τους ςαγώνες. Ένα από τα μοντέλα που έχει αφήσει πλούσια παρακαταθήκη στην ιστορία των σπορ μοντέλων ήταν και η Giulietta. Η πρώτη γνωριμία με το μοντέλο έγινε το 1955,  όπου η Giulietta ήρθε για να συνεχίσει την αγωνιστική παράδοση της φίρμας.  Λίγο αργότερα, ο ιδιοφυής Elio Zagato κατάφερε να

καλύψει το κενό στην κατηγορία GT, με την ελαφριά και εξαιρετικά αεροδυναμική Giulietta SZ. Οι άνθρωποι της Alfa Romeo ανέφεραν χαρακτηριστικά, ότι, το συγκεκριμένο μοντέλο, χάρη στην αεροδυναμική του σιλουέτα κατάφερνε να ...κόβει τον άνεμο , σαν να τον σμιλεύει!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα και έως τα τέλη του 1950, η οικογένεια της Giulietta να προσφέρεται σε πολλαπλές εκδόσεις, από τις τετράθυρες Giulietta και Giulietta T.I., τις ανοικτές εκδόσεις Spider και Spider Veloce του Pininfarina και τα εξίσου γοητευτικά κουπέ Sprint και Sprint Veloce του Bertone.Το συγκεκριμένα μοντέλα κατάφεραν να διακριθουν σε πολλούς αγώνες, όπως στην Μόντσα, που πέτυχε με την Giulietta Sprint Zagato την απίστευτη τελική –για ένα αυτοκίνητο με λιγότερο από 100 ίππους- των 222,22χλμ./ώρα. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή, για ένα μοντέλο που έχτισε μια μεγάλη παράδοση στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων.
Keywords
Τυχαία Θέματα