Ζώης: Θα ξεπεράσουμε τους επαγγελματίες του μνημονίου

Η πρώτη προγραμματική συνδιάσκεψη της Νέας ΜΕΡΑς πραγματοποιήθηκε σήμερα, οι εργασίες της οποίας ολοκληρώθηκαν αργά το απόγευμα, με ομιλία του προέδρου του κόμματος Χρήστου Ζώη.

Ο κ.Ζώης επιτέθηκε στην κυβέρνηση με σφοδρότητα και έκανε λόγο για ηγέτες που «καλούν τους Έλληνες να ζήσουν με “όσα βγάζουν”, αντί να τους καλέσουν να ζήσουν καλύτερα αξιοποιώντας περισσότερο τις δυνατότητες και τους πόρους της χώρας». Επιτέθηκε στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με αφορμή την πρόσφατη παρέμβασή του λέγοντας ότι «ο πρωθυπουργός των Ιμίων, του χρηματιστηρίου και της ανεπαρκούς

προετοιμασίας της χώρας για την είσοδό της στην ΟΝΕ, ο κ. Σημίτης, ως ο πιο γνήσιος εκπρόσωπος της σχολής της φοβικής και εξαρτημένης Ελλάδας, όταν αναφέρεται στην ΑΟΖ, το κάνει, για να μιλήσει για “εξωπραγματικές φαντασιώσεις για τις δυνατότητες της χώρας” ».

Επίσης εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ.Στουρνάρα τον οποίο αποκάλεσε «πολιτικό τέκνο του κ.Σημίτη» επισημαίνοντας ότι «χαρακτηρίζει το μνημόνιο ως το μόνο σοβαρό πολιτικό κείμενο για τη χώρα, λες και πρόκειται για τη Βίβλο επιβίωσης του ελληνισμού».

Ο κ.Ζώης άσκησε κριτική και στα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνοντας λόγο για «πολιτικούς λαγούς» που «βαφτίστηκαν αρχηγοί» για «ανεπαρκείς ηγεσίες που παίρνουν σεμινάρια ταχύρρυθμης εκμάθησης για να σερβίρουν δήθεν απαντήσεις» και για οργανώσεις που «κάποτε οι Έλληνες θα τις κυνηγούσαν με γιαούρτια» και σήμερα αναγορεύονται σε σωτήρες.

Επίσης υποστήριξε ότι απέναντι σε όλες αυτές τις κινήσεις, «τις οποίες στηρίζει, φανερά ή κρυφά, το ίδιο ιδιόμορφο σύστημα συμφερόντων που δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να προχωρήσει, παρατάσσονται δυνάμεις κοινωνικές, πολιτικές, πολιτιστικές, παραγωγικές».

Ο πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑς επιτέθηκε και στα μέσα ενημέρωσης τα οποία όπως είπε «είναι ταγμένα να υπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους και όχι της κοινωνίας» και υποστήριξε ότι δεν δίνουν τη δυνατότητα στα στελέχη του κόμματός του να εκφράσουν τις απόψεις τους, παρά τις αντίθετες αποφάσεις του ΕΣΡ.

Επίσης ο κ.Ζώης είπε ότι το κόμμα του αγωνίζεται, για να πείσει τους συμπατριώτες μας ότι το καλύτερο μνημόνιο είναι χειρότερο από το πιο απλό σχέδιο που θα μπορούσαν να συντάξουν οι Έλληνες για τη θεσμική και παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.

Απευθυνόμενος στους βουλευτές της συμπολίτευσης με αφορμή την αποψινή ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, ο κ.Ζώης τους κάλεσε «να βρουν τη δύναμη, για να εξιλεωθούν κάνοντας έστω το έλασσον! Κυρίες και κύριοι βουλευτές, δεν έχετε το δικαίωμα να εθελοτυφλείτε, να βαφτίζετε το κρέας “ψάρι” και να δίνετε άλλοθι σε μία παραδομένη κυβέρνηση ότι δήθεν ‘’διαπραγματεύεται”, όταν κατάμουτρα σας είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός ότι στηρίζει την πολιτική Στουρνάρα».

Ο κ.Ζώης αφού περιέγραψε την σημερινή κατάσταση είπε ότι δύσκολα εξηγείται το γιατί δεν αλλάζει η χώρα μας πολιτική.

«Μετά απ´ όλα αυτά, τα δυσκόλως εξηγήσιμα με την κοινή λογική, γιατί δε νομιμοποιούνται όλοι όσοι θεωρούν ότι η χώρα σκόπιμα οδηγείται από το κακό στο χειρότερο, μέχρι να ξεπουληθεί και να παραδοθεί οτιδήποτε έχει κάποια αξία, αναρωτήθηκε και πρόσθεσε:

«Για να έρθει αμέσως μετά μία ανάπτυξη για τη χώρα, χωρίς όμως μέρισμα για όλους τους Έλληνες. Γιατί να μην υποθέτουμε ότι εκεί οφείλεται η σιωπή της λεγόμενης ελληνικής “ελίτ”; Όλων εκείνων που συγκροτούν μία ιδιότυπη κλειστή ομάδα συμφερόντων που ελπίζει ότι θα μοιραστεί με τον ξένο παράγοντα την εθνική περιουσία; Αυτό το “κλειστό επάγγελμα”, ας πληροφορηθούν λοιπόν, ότι θα το ανοίξει η τρόικα τελευταίο για να τους αντικαταστήσει με ξένα συμφέροντα».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο κ.Ζώης αναφέρθηκε στην προοπτική του κόμματός του και εκτίμησε ότι τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη του θα ξεπεράσουν τους επαγγελματίες του μνημονίου και του αντιμνημονίου «για να ορίσουμε το περιεχόμενο της μεταμνημονιακής Ελλάδας», ενώ έκανε λόγο για «παραδειγματική τιμωρία όσων φέρουν ευθύνη για την κατάσταση στην οποία έχουμε περιέλθει».

Keywords
Τυχαία Θέματα