«Υποβάθμιση πιστοληπτικής ικανότητας της Μ. Βρετανίας το 2013»

Οικονομολόγοι της Citi Bank, αντιδρώντας στην σημερινή ανακοίνωση θλιβερών στοιχείων για την βρετανική οικονομία και ειδικότερα για τον τομέα των υπηρεσιών, αναθεωρούν προς τα κάτω τις προβλέψεις για την ανάπτυξη και προεξοφλούν την υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Μ. Βρετανίας εντός του 2013.

Αιτία των δυσοίωνων προβλέψεων για την βρετανική οικονομία είναι η παρατεινόμενη διάρκεια της έλλειψης αναπτυξιακών τάσεων, γεγονός που θα επιδράσει αρνητικά για τα επόμενα χρόνια στην σχέση ΑΕΠ/χρέους.

Ο Michael Saunders, Οικονομολόγος

στη Citi, εκτιμά ότι το βρετανικό χρέος θα εκτοξευθεί στο 95% του ΑΕΠ ως το τέλος του έτους, χωρίς να υφίσταται η δυνατότητα περικοπών που θα επέτρεπαν την εξισορρόπηση της κατάστασης τουλάχιστον πριν από τις επόμενες εκλογές στη χώρα, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο του 2015.

Υπό την πίεση του εργατικού κόμματος, το οποίο προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις, η Citi θεωρεί αδύνατη την λήψη των απαιτούμενων αντιδημοφιλών μέτρων από την κυβέρνηση του David Cameron, κάτι που θα οδηγήσει στην απώλεια του ΑΑΑ έως το τέλος του 2013.

Την εκτίμηση αυτή ενίσχυσε και έτερη σημερινή εξέλιξη, δηλ. η προσωρινή υπέρβαση του κόστους δανεισμού για το Ηνωμένο Βασίλειο σε σύγκριση με αυτό της Γαλλίας, η οποία, ως γνωστόν, μόλις πρόσφατα έχασε την άριστη ως τότε αξιολόγησή της από τους Διεθνείς Οίκους.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Υποβάθμιση, Βρετανίας, 2013,ypovathmisi, vretanias, 2013