Υποχρεωτική μετάταξη για 4.712 καθηγητές

Το υπουργείο Παιδείας έδωσε στη δημοσιότητα τον προγραμματισμό για τις μετατάξεις στα δημοτικά σχολεία, καθώς και για το πλεονάζον προσωπικό, στο πλαίσιο της διαδικασίας διαθεσιμότητας-κινητικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Έθνους”, 4.712 καθηγητές θα μπουν σε πρόγραμμα υποχρεωτικής

μετάταξης σε δημοτικά σχολεία και σε διοικητικές θέσεις φορέων του υπουργείου Υγείας, ενώ άλλοι 1.316 που θεωρούνται πλεονάζον προσωπικό, θα τοποθετηθούν σε κενές θέσεις σχολικών μονάδων στις περιοχές τους.

Οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε κατηγορίες, κλάδους, και ειδικότητες που περιλαμβάνονται στις υποχρεωτικές μετατάξεις, θα πρέπει να καταθέσουν ηλεκτρονικά αιτήσεις προτίμησης από σήμερα 14 Αυγούστου έως και τις 23 Αυγούστου.

Βάσει αυτών των προτιμήσεων που θα συγκεντρωθούν, θα συνταχθούν αξιολογικοί πίνακες και θα πραγματοποιηθούν μετατάξεις.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά, ενώ παράλληλα με την αίτηση προτίμησης οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί συμπληρώνουν και τα στοιχεία που λαμβάνονται υπόψη για τη μοριοδότησή τους.

Τα μόρια που δηλώνουν αφορούν τη συνολική τους προϋπηρεσία, οικογενειακούς λόγους, συνθήκες διαβίωσης στις έδρες των σχολείων που υπηρέτησαν, την κατοχή επιπλέον πτυχίων, την κατοχή μεταπτυχιακών και την κατοχή διδακτορικών τίτλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα