Βούλτεψη: Αστείοι οι ισχυρισμοί του ΣΥΡΙΖΑ περί παρακολουθήσεων

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο Πάνος Σκουρλέτης στην ΚΕ του κόμματος ότι παρακολουθούνται τα τηλέφωνα των στελεχών του κόμματος.

«Δεν υπάρχει καμία εντολή από την κυβέρνηση για τις παρακολουθήσεις των συνδιαλέξεων των κ. Τσίπρα και Σκουρλέτη» δήλωσε κατηγορηματικά στον ΣΚΑΪ η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη και συμπλήρωσε:

«Αστεία τα περί

παρακολουθήσεων… Από τότε που υπάρχουν τηλέφωνα γίνονταν τέτοιες καταγγελίες. Ο Ομπάμα παρακολουθούσε τη Μέρκελ κλπ. 100 φορές έχει ξεσπάσει θέμα παρακολουθήσεων. Είμαι κατηγορηματική ότι η παρακολούθηση δεν προέρχεται από την κυβέρνηση, πόσο πιο καθαρά πρέπει να το πω;» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για τα δημοσιεύματα της εφημερίδας «Τα Νέα» για παρακολουθήσεις των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών, η κ. Βούλτεψη δήλωσε ότι υπάρχει ανακοινωση ΥΠΕΞ στην οποία ζητεί διευκρινίσεις από τη Γερμανία.

Από την μεριά του ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στον ΣΚΑΙ επέμεινε στις καταγγελίες του.

«Στο τέλος της ομιλίας μου στη ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ έκανα συγκεκριμένη αναφορά ότι το τελευταίο διάστημα και την περίοδο των ευρωεκλογών είχα τεραστία δυσκολία επικοινωνίας… Έπεφτε η γραμμή σε συγκεκριμένες περιοχες και στα δυο τηλεφωνά μου, στα γραφεια μας και το σπίτι μου, μιλώντας με τον Αλέξη Τσίπρα, με στελέχη ΣΥΡΙΖΑ αλλά και δημοσιογράφους» τόνισε ο κ. Σκουρλέτης.

«Σήμα υπάρχει, δεν πέφτει η γραμμή, παύω να ακούω το συνομιλητή μου. Είναι ενδείξεις συνακρόασης αυτές. Θέλω αξιόπιστες απαντήσεις για το τι γίνεται το θέμα των παρακολουθήσεων… Υπάρχει αδυναμία από την κυβέρνηση να εξηγήσει ποιος χρησιμοποιεί και υπό ποιες συνθήκες τις συσκευές παρακολούθησης τα λεγόμενα βαλιτσάκια» επισήμανε.

Σχολιάζοντας την πρόσκληση που τού απεύθυνε ο υπουργός Δημοσίας Τάξης Βασίλης Κικίλιας να τον ενημερώσει για το θέμα, ανέφερε ότι «έκανα δημόσια αναφορά πολύ ευχαρίστως να την επιβεβαιώσω και στον κ. Κικίλια.»

Για την χθεσινή ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «χάνει την ψυχραιμία της και αυτοενοχοποιείται». «Δεν είπα ότι με κάλυψη της κυβέρνησης γίνονται παρακολουθήσεις ανέφερα ένα γεγονός…».

Keywords
Τυχαία Θέματα