Βγήκαν τα τανκς στην Αίγυπτο

Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην Αίγυπτο. Το πρωί εμφανίσθηκαν τανκς μπροστά στο προεδρικό μέγαρο, με αποστολή να προστατεύσουν τον Πρόεδρο Mohamed Morsi.

Η εξέλιξη αυτή ακολουθεί την πιο αιματηρή βραδιά μετά την επανάσταση, κατά την οποία σκοτώθηκαν τουλάχιστον πέντε άνθρωποι και τραυματίστηκαν εκατοντάδες κατά την διάρκεια μαχών μεταξύ των υποστηρικτών και των πολέμιων του Morsi. Οι μάχες αυτές χαρακτηρίστηκαν από πρωτοφανή βιαιότητα, αφού αμφότερα  τα πολιτικά στρατόπεδα δεν δίστασαν να πάρουν

αιχμαλώτους και να τους κακοποιήσουν.

Όπως μεταδίδουν επιτόπιοι ανταποκριτές, ο στρατός πάρκαρε σήμερα το πρωί τρία τανκς  και άλλα στρατιωτικά οχήματα λίγα μέτρα από την είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου. Άλλος αξιωματούχος μετέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP ότι δεν επρόκειτο για στρατιώτες, ενώ στην Αίγυπτο κυκλοφορεί η φήμη ότι επίκειται στρατιωτικό πραξικόπημα.

Θυμίζουμε ότι η αντιπολίτευση διαδηλώνει εδώ και μέρες εναντίον του Morsi, ως αποτέλεσμα της με διάταγμα αύξησης των αρμοδιοτήτων του και της πρόθεσής του να αλλάξει με αδιαφανείς διαδικασίες το Σύνταγμα της χώρας.

Το χθεσινοβραδινό ξέσπασμα των βιαιοτήτων στο Κάιρο και άλλες πόλεις φανερώνει ότι οι ελπίδες για την εξεύρεση πολιτικής λύσης εξασθενούν, την ώρα που η χώρα βυθίζεται στο χάος.

Παρότι σήμερα τα αυτοκίνητα γύρω από το προάστιο που βρίσκεται το Προεδρικό Μέγαρο ξανάρχισαν να κυκλοφορούν, η κατάσταση εξακολουθεί να μυρίζει μπαρούτι, μιας και εκατοντάδες οπαδοί του Προέδρου παραμένουν στην περιοχή, επίκεντρο των τελευταίων επεισοδίων. Η κατάσταση θυμίζει τις πρόσφατες εικόνες εκδίωξης του Hosni Mubarak από την εξουσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα