Βενιζέλος: Υπάρχει θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, αλλά είναι συλλογική υπόθεση

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε εκδήλωση για τον απολογισμό της Ελιάς στις ευρωεκλογές πέρασε στην αντεπίθεση για την κριτική που δέχεται, μίλησε για… «πέμπτη φάλαγγα» που υπάρχει στις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και τόνισε ότι το θέμα της ηγεσίας είναι συλλογική υπόθεση.

Για πέμπτη φάλαγγα εντός των κόλπων του ΠΑΣΟΚ

έκανε λόγο ο Ευάγγελος Βενιζέλος περνώντας στην αντεπίθεση για την κλιμακούμενη εσωκομματική κριτική που δέχεται.

«Υπήρχε και πέμπτη φάλαγγα σε αυτούς που δηλώνουν ότι ανήκουν στην παράταξη… και η αδράνεια είναι πέμπτη φάλαγγα, και κυρίως η συνειδητή υπονόμευση.

Υπάρχει θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ούτε εγώ είμαι ευχαριστημένος… Υπάρχει θέμα ηγεσίας, αλλά η ηγεσία είναι συλλογική υπόθεση… Χρειάζομαι να πω αυθεντικά και χωρίς σκοπιμότητες την γνώμη μου για το πώς πορεύτηκε η παράταξη. Αυτό θα ξεκινήσει μέσα στη συνεδριακή διαδικασία του ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο θέμα του ανασχηματισμού.

«Δεν θα δεχτώ εκβιασμό άμεσο η έμμεσο για τον ανασχηματισμό, κανείς δεν θα αποφύγει την αξιολόγηση. Πρέπει να επικαιροποιήσουμε την προγραμματική συμφωνία και να φτιάξουμε το καλύτερο κυβερνητικό σχήμα».

Για τη συζήτηση που έχει προκύψει για τις σχέσεις ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Αχνοφαίνεται μια συζήτηση για τις σχέσεις ΠΑΣΟΚΣΥΡΙΖΑ έχω προτείνει τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το 2012 και στη συνεχεία στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης».

Τόνισε ότι στόχος του είναι να συγκροτηθεί η κεντροαριστερά με βάση το ΠΑΣΟΚ και επεσήμανε ότι είναι θέμα τιμής «να μη πάρει το νεοναζιστικό κόμμα την τρίτη θέση στις εκλογές». Παράλληλα, φανερά ενοχλημένος ξεκαθάρισε το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εταιρική θέση με την ΝΔ.

Keywords
Τυχαία Θέματα