Βενιζέλος: Καθαρή απόρριψη του εκβιασμού του κ. Τσίπρα

Ικανοποιημένος από τα ποσοστά της Ελιάς και επιθετικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα εμφανίστηκε στο μήνυμά του για τα αποτελέσματα των εκλογών ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε συγκεκριμένα πως ο λαός «απέρριψε τον εκβιασμό του ΣΥΡΙΖΑ».

Αξίζει να σημειώσουμε πως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, προανήγγειλε ιδρυτικό συνέδριο τον Οκτώβριο για την Ελιά.

“Ευχαριστώ όσους ψήφισαν το ψηφοδέλτιό μας στις ευρωεκλογές και τα ενωτικά ψηφοδέλτιά μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Συγχαίρω όσους εξελέγησαν και ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο. Ευχαριστώ τους βουλευτές μας και τα μάχιμα στελέχη μας και τους ευρωβουλευτές μας. Η κραυγαλέα αποτυχία των exit poll, επέδρασαν θετικά.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε οι σημερινές εκλογές να θεωρηθούν δημοψήφισμα. Το αποτέλεσμα αποτελούν απόρριψη της πρότασης. Η τεχνητή πόλωση άφησε αδιάφορη την πλειοψηφία των πολιτών. Η κοινωνία έστειλε ισχυρά μηνύματα που τα καταλαβαίνουμε”, είπε αρχικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ για την Ελιά σημείωσε:

“Τώρα βγάζουμε επιτέλους το κεφάλι μας από το νερό. Παρά τις δυσκολίες και τις εύλογες δυσαρέσκειες η χώρα διάλεξε να ολοκληρωθεί η προσπάθεια για έξοδο από την κρίση. Η προοδευτική σταθερότητα δεν είναι στασιμότητα.

Είχα ζητήσει να ψηφίσουν λέγοντας καθαρά τη θέση τους για τον προσανατολισμό της χώρας. Χαίρομαι γιατί η απλή δημοκρατική αλήθεια έγινε αντιληπτή. Είναι επιβεβλημένη η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας υπό το φως των νέων δεδομένων. Θα ζητήσω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εθνική συσπείρωση. Το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς στις ευρωεκλογές διέψευσε τις προβλέψεις των εχθρών της. Η βάση της παράταξης έστειλε μήνυμα σε αυτούς που μας είχαν βάλει στο στόχαστρο. Το σημερινό αποτέλεσμα καθιστά επιτακτική την ανάγκη ενότητας της παράταξης”.

Keywords
Τυχαία Θέματα