Βενιζέλος: Η Χρυσή Αυγή να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση – Στουρνάρας: Δεν βλέπω νέα μέτρα

Περίπου τέσσερις ώρες διήρκησε η συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να υπογραμμίζει αποχωρώντας από το Μέγαρο Μαξίμου πως «Η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως εγκληματική οργάνωση».

«Τώρα πλέον έχει ξεπεραστεί κάθε όριο. Το κράτος δικαίου πρέπει να επιβληθεί»,

πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος και συνέχισε:

«Πρώτο βήμα είναι η εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας για πράξεις κακουργηματικού μάλιστα χαρακτήρα που έχουν ήδη τελεστεί. Θα γίνει όμως άμεσα και τροποποίηση επί το αυστηρότερο κρίσιμων διατάξεων της ποινικής νομοθεσίας

Εκτός όμως από αυτούς που δρουν εγκληματικά, υπάρχουν και αυτοί που καλλιεργούν τη στρατηγική της έντασης και περιμένουν να εισπράξουν οφέλη. Αυτοί πρέπει να καταλάβουν ότι οδηγούνται σε αδιέξοδο».

Το ηγετικό δίδυμο του κυβερνητικού σχήματος εξέτασε συνολικά την κατάσταση που διαμορφώνεται, ενώ τον αποτροπιασμό του για τη δολοφονία του 34χρονου χθες βράδυ στο Κερατσίνι, εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας συμμετείχε στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά με τη συμμετοχή των κ.κ. Βενιζέλου και Σταϊκούρα και σε δήλωσή του εξέφρασε την εκτίμηση πως η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα δεν κινδυνεύει.

Ο κ. Στουρνάρας απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων μέτρων λέγοντας χαρακτηριστικά πως τα πράγματα εξελίσσονται καλύτερα από το παρελθόν. «Δεν βλέπω μέτρα στον ορίζοντα» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας πως τα πράγματα πηγαίνουν μια χαρά.

Πάντως, η ανησυχία στο κυβερνητικό στρατόπεδο, αλλά και επιμέρους στα δύο κόμματα, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ είναι έκδηλη για το κοινωνικό κλίμα, που διαμορφώνεται, καθώς και για το ενδεχόμενο να υπάρξει δυναμική σε αυτό.

Ο κ. Σαμαράς ενημέρωσε επίσης τον κ. Βενιζέλο για τα αποτελέσματα των επαφών του στις Βρυξέλλες, ώστε να υπάρξει από κοινού εκτίμηση όλων των δεδομένων και να προσδιοριστούν τα περιθώρια, που έχει η κυβέρνηση στις όποιες διαπραγματεύσεις της με τους δανειστές.

Σαμαράς και Βενιζέλος έχουν αποδεχθεί την ανάγκη να οριοθετεί η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην τρόικα στη θέση «όχι νέα μέτρα, δεν τα αντέχει η ελληνική κοινωνία, αλλά ούτε και το κυβερνητικό σχήμα», αλλά είναι αβέβαιο πώς θα το επιβάλλουν κιόλας.

Στο τραπέζι τέθηκε και η νέα προγραμματική συμφωνία μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, ώστε να δοθεί η αίσθηση ότι η κυβέρνηση βάζει τις σταθερές βάσεις για μία μακροπρόθεσμη στρατηγική και πώς δεν απειλείται το σχήμα από πολιτικές κρίσεις.

Ειδικά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ τέθηκε και το θέμα του εκλογικού νόμου, ώστε να επαναπροσδιοριστεί το μπόνους των 50 εδρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα