Βενιζέλος: Δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας από το βήμα της Βουλής επανέλαβε ότι είναι επιβεβλημένη η αναδιάρθρωση στην ΕΡΤ, αλλά με ανοικτή την δημόσια τηλεόραση, ενώ φρόντισε να στείλει και το δικό του μήνυμα στον Σαμαρά,

ενόψει της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών την Δευτέρα.

«Ο λαός θέλει διαφάνεια. Πρέπει να υπάρχει θεσμικά ανεξάρτητη ΕΡΤ. Θέλουμε αναδιάρθρωση αλλά με ανοικτή ΕΡΤ. Είναι ζωτική ανάγκη για την παραγωγικότητα της χώρας να προχωρήσουμε σε βαθιές, ουσιαστικές και καλά σχεδιασμένες μεταρρυθμίσεις παντού. Αυτό πρέπει να γίνει με διάλογο και αποφασιστικότητα», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος χαρακτήρισε αστεία την προσπάθεια οποιαδήποτε παρέμβασης στην κρατική τηλεόραση, από τη στιγμή που υπάρχει το διαδίκτυο.

Παράλληλα, έκανε αυτοκριτική για τα λάθη που έγιναν στην ΕΡΤ επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, ενώ αναφερόμενος στη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών την Δευτέρα είπε:

«Έχουμε μια κανονική κυβέρνηση που βασίζεται στη θεσμική ισότητα των κομμάτων που την απαρτίζουν. Το ΠΑΣΟΚ επιδίωξε τη σταθερότητα έχει που πραγματικά χρειάστηκε. Ο λαός χρειάζεται πολιτική σταθερότητα. Είναι πλέον επιβεβλημένη η επικαιροποίηση της προγραμματικής συμφωνίας με απλούς λειτουργικούς κανόνες», είπε ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν φοβάται τις εκλογές, ενώ τόνισε με νόημα ότι «δεν δεχόμαστε μαθήματα υπευθυνότητας από κανέναν».

Keywords
Τυχαία Θέματα