Βαρβιτσιώτης: Τα ελληνικά λιμάνια αποτελούν success story

Ο υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας στο BBC επισήμανε ότι για πρώτη φορά η Ελλάδα από το ξέσπασμα της κρίσης επιτυγχάνει τους στόχους της.

Σημείωσε ότι ο φετινός στόχος επιτυγχάνεται με την καταγραφή πρωτογενούς πλεονάσματος 340 εκατομμυρίων ευρώ και του χρόνου στόχος είναι ένα πλεόνασμα 2,6 δισεκατομμυρίων. Πρόσθεσε ότι υπάρχει η υπόσχεση από την ΕΕ ότι αν η Ελλάδα

εκπληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που προβλέπει το πρόγραμμα, ακόμα και αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι, τότε θα υπάρξει η απαιτούμενη πρόσθετη χρηματοδότηση.

Για τον τρόπο κάλυψης του χρηματοδοτικού κενού του προγράμματος, ο υπουργός Ναυτιλίας απάντησε ότι γίνονται μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα και στο μηχανισμό είσπραξης φόρων. Παραδέχθηκε ότι υπάρχει μεγάλη φοροδιαφυγή στην Ελλάδα, αλλά σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή το μεγάλο πρόβλημα είναι η υψηλή ανεργία. «Είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε πολιτικό πρόβλημα», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Τόνισε επίσης ότι δεν υπάρχει κοινωνική αστάθεια, αλλά μάλλον κοινωνική απόγνωση. Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση προσπαθεί να φέρει χρήμα στη χώρα μέσω των ιδιωτικοποιήσεων και της προσέλκυσης επενδύσεων. Αναφερόμενος στο χαρτοφυλάκιό του σημείωσε ότι τα ελληνικά λιμάνια αποτελούν ένα success story με ιδιωτικοποιήσεις και αναβάθμιση των υποδομών τους.

Σε ερώτηση για την εμπρηστική επίθεση στο προσωπικό του γραφείο, ο κ. Βαρβιτσιώτης εξήγησε ότι το γραφείο του βρίσκεται σε μία ταραχώδη γειτονιά και πως η πρόσβαση σε αυτό είναι εύκολη. «Είναι κοντά στο σημείο που συγκεντρώνονται συνήθως οι αναρχικοί. Δεν τους είχαμε ακούσει εδώ και καιρό και μάλλον ήταν ένας εύκολος τρόπος να κάνουν αισθητή την παρουσία τους», είπε ο υπουργός.

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στα λιμάνια, είπε ότι διεξάγεται συζήτηση με την COSCO να επεκτείνει την επένδυσή της κατά 250 εκατομμύρια και ότι μέχρι το τέλος του μήνα θα υπάρχει προσφορά για το σύνολο του λιμανιού του Πειραιά, ενώ το ίδιο ισχύει για τη Θεσσαλονίκη κτλ. Παραδέχθηκε ότι δεν πρόκειται για πολύ δημοφιλή κίνηση στην Ελλάδα, αλλά σημείωσε ότι ο κόσμος πλέον έχει καταλάβει ότι χρειάζονται ξένες επενδύσεις. «Η Ελλάδα είναι το κατάλληλο μέρος για μπίζνες. Είναι η κατάλληλη στιγμή για επενδύσεις στην Ελλάδα», συμπλήρωσε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Keywords
Τυχαία Θέματα