Τσίπρας: Τους τρομάζει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός – Δούρου: Στις 26 πιάνουμε δουλειά

Με τον Θοδωρή Δρίτσα και τη Ρένα Δούρου στο πλευρό του, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, σε ομιλία του στον Πειραιά.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ χρησιμοποίησε το σάλο που προκλήθηκε από τις δηλώσεις Παναγούλη στη Βουλή, περί τρομοκρατίας και σημείωσε:

«Είναι

λογικό ο τρομοκρατημένος από τη λαϊκή αποδοκιμασία και την επερχόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ Πρωθυπουργός, να μας ταυτίζει με τρομοκράτες. Δεν έχει κι άδικο ο άνθρωπος. Όταν εφαρμόζεις πολιτική Μέρκελ με μεθόδους Μπαλτάκου, είναι φυσικό να σε τρομάζει η αριστερά. Όταν συνομιλείς με τον Κασιδιάρη με μεσάζοντα τον καλύτερό σου φίλο, είναι φυσικό να βλέπεις τον ΣΥΡΙΖΑ ως τρομοκράτη. Όταν είσαι εσύ ο ίδιος πολιτικός, κοινωνικός, ιδεολογικός, ηθικός τρομοκράτης του λαού, είναι φυσικό να μεταφέρεις στον αντίπαλο που φοβάσαι τις δικές σου ενοχές.

“Εμείς κι εσείς μαζί, ο λαός κι ο ΣΥΡΙΖΑ μαζί, τους τρομοκρατούμε”.

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους κατά του Πρωθυπουργού υπογράμμισε ότι: «Μοιράζει επιδόματα φιλανθρωπίας και κατηγορεί εμάς για λαϊκισμό. Υπόσχεται να βρει εξήντα δισ. για χρεολύσια στους δανειστές και κατηγορεί εμάς για παροχολογία επειδή λέμε θα βρούμε 60 εκατομμύρια για τους αποκλεισμένους. Επειδή λέμε ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν Έλληνα χωρίς ρεύμα και χωρίς τα στοιχειώδη για την επιβίωση. Και την ίδια στιγμή : Συναλλάσσεται με τους ναζί, παίζει παιγνίδια με τη Χρυσή Αυγή, επιχειρεί να κάνει τη Βουλή οίκο εξυπηρέτησης των τοκογλύφων, υποτάσσει το Σύνταγμα και τους νόμους στη θέληση της Μέρκελ, και κατηγορεί εμάς για έλλειψη σεβασμού στη δημοκρατία. Μιλάει γλώσσα εμφυλίου, έχει επιχειρήματα εμφυλίου, παράγει και καταναλώνει εμπάθεια εμφυλίου, και κατηγορεί εμάς για διχαστικά κηρύγματα».

Κλείνοντας είπε στον κόσμο:

“Δεν θα σας προδώσουμε ποτέ. Σας παρακαλούμε να πάρετε το μέλλον της κοινωνίας στα δικά σας χέρια.

Στο δίλημμα Πατρίδα ή Μέρκελ”, “ανεξαρτησία ή μνημόνια”, “ανατροπή ή υποταγή”, τόνισε ότι η απάντηση είναι μία: “Πρώτη φορά αριστερά”.

Αναφερόμενος τέλος στις δημοτικές εκλογές και στην υποψηφιότητα του Θοδωρή Δρίτσα, ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε με χιούμορ, πως αν και Παναθηναϊκός «αυτό το πρωτάθλημα στον Πειραιά θα το πανηγυρίσω κι εγώ με τη καρδιά μου! Πρώτη φορά αριστερά και στον Πειραιά!».

Δούρου: Στις 26 πιάνουμε δουλειά για να αλλάξουμε την Αττική

«Στις 18 Μαΐου αρχίζουμε και στις 26 πιάνουμε δουλειά για να τα αλλάξουμε όλα στην Αττική», επισήμανε η υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής με τη «Δύναμη Ζωής» Ρένα Δούρου από την κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πειραιά, καλώντας τον κόσμο να φέρει τα «πάνω κάτω και να χαλάσει τα ντιλ του απερχόμενου περιφερειάρχη με τον εκπρόσωπο της κ. Μέρκελ, τον κ. Φούχτελ».

Επεσήμανε πως ο απερχόμενος περιφερειάρχης Γ. Σγουρός «παραμένει απαθής και άφωνος μπροστά στο προωθούμενο ξεπούλημα του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, στην τραγωδία της διάλυσης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, της τελευταίας βαριάς βιομηχανίας της περιοχής, στην κατάρρευση των τριών μεγάλων νοσοκομείων του Πειραιά, του Τζάνειου, του Κρατικού Νίκαιας και του Μεταξά, στην απορρόφηση και τσιμεντοποίηση των 650 στρεμμάτων του του πρώην εργοστασίου Λιπασμάτων σε Κερατσίνι – Δραπετσώνα». Ο Γ. Σγουρός, συνέχισε η Ρ. Δούρου, δραστηριοποιείται μόνο όταν πρόκειται για το ξεπούλημα της Βουλιαγμένης».

Keywords
Τυχαία Θέματα