Τσίπρας: Μήνυμα ανατροπής από Πάτρα και Αγρίνιο

Μήνυμα ανατροπής της κυβέρνησης από Πάτρα και Αγρίνιο έστειλε τη Μεγάλη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο

και κάλεσε τον κόσμο να τους γυρίσει την πλάτη στις ευρωεκλογές, σημειώνοντας πως “τα Μνημόνιο δεν τελειώνουν από μόνα τους”.

Παράλληλα, χαρακτήρισε ως “προεκλογική παράτα” την επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα.

«Ο λαός έριξε ήδη δυο μνημονιακές κυβερνήσεις, με τις κινητοποιήσεις και τους αγώνες του. Έρχεται η ώρα να ρίξει και τη τρίτη, τη κυβέρνηση Σαμαρά, με τη ψήφο του στις 25 του Μάη.

Έχουμε μπροστά μας μια τριπλή εκλογική αναμέτρηση. Θα έχουμε μπροστά μας τρεις κάλπες αλλά και μόνο επιλογή : Να νικήσουμε. Στις 18 και στις 25 Μαΐου ψηφίζουμε. 26 Μαΐου φεύγουν. Φεύγουν αυτοί που λεηλάτησαν με τα μνημόνια την Ελλάδα. Φεύγουν και αναπνέει επιτέλους αυτός ο τόπος. Φεύγουν και αναλαμβάνουμε, μαζί με το λαό το δύσκολο έργο της κοινωνικής σωτηρίας, της οικονομικής και παραγωγικής ανασυγκρότησης της πατρίδας μας”, τόνισε στην ομιλία του στο Αγρίνιο ο κ. Τσίπρας.

Από τα βέλη του κ. Τσίπρα δεν ξέφυγαν οι κινήσεις ανασυγκρότησης της αριστεράς. «Έφτιαξαν ποτάμια, φύτεψαν ελιές για να ανακόψουν το ρεύμα της ανατροπής, για να χτυπήσουν την αριστερά και τις προοδευτικές δυνάμεις» είπε προσθέτοντας ότι «έφτιαξαν σχήματα για να στηρίξουν το παλιό και τα έντυσαν με τα ρούχα του καινούργιου για να φαίνονται πιο ελκυστικά».

Ακόμη, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους αγρότες σχολίασε πως οι μεταρρυθμίσεις «διάλυσης του κ. Σαμαρά, του κ. Στουρνάρα έφτασαν μέχρι και το τελευταίο χωριό, το τελευταίο χωράφι, το τελευταίο μαντρί».

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε σε εκδήλωση της αυτοδιοικητικής παράταξης «Πάτρα Ανθρώπινη Πόλη».

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιτέθηκε στην κυβέρνηση τονίζοντας, όπως αναφέρεται στο τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι το δίλημμα είναι «ή με τα σχέδια του κ. Σαμαρά που υπονομεύουν τη δημοκρατία και καταστρέφουν την κοινωνία, ή με την Αριστερά και τη δημοκρατία, για την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου. Με δυο λόγια το δίλημμα είναι ή με την εκτροπή του μνημονίου ή με την ανατροπή που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στις διαδικασίες της κεντρικής επιτροπής για τον καταρτισμό του ευρωψηφοδελτίου του κόμματος, θέλοντας να ρίξει τους τόνους. «Εμείς εκφράζουμε ελεύθερα και δημοκρατικά τις απόψεις και μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων που κατατίθενται σε ένα βουλευόμενο Σώμα, όπως είναι η Κεντρική Επιτροπή, δηλώνουμε την πίστη μας στην ενότητα», είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα