Τσίπρας: Κατώτερος των περιστάσεων ο Σαμαράς

Επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας, τον οποίο χαρακτήρισε ως κατώτερο των περιστάσεων, ενώ τον κατηγόρησε ότι έχει χάσει την αξιοπιστία του και πως έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής της Μέρκελ.

«Την ώρα των συγκρούσεων μεταξύ εταίρων ο κ. Σαμαράς

μιλά για τεχνικές δυσκολίες. Ποιος ο λόγος που εξαπέλυσε αυτό τον χυδαίο και ανυπόστατο εκβιασμό προς τον ελληνικό λαό; Ο κ.Σαμαράς έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της προεκλογικής εκστρατείας της κυρίας Μέρκελ», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε στο «πάγωμα» της αποπληρωμής του χρέους που συζητήθηκε στο Eurogroup.

 «Όπως είχε υπογραμμίσει από την αρχή ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, το ελληνικό χρέος δεν βγαίνει. Αυτό το παραδέχονται πια όλο και περισσότεροι και αναζητούν εναγωνίως τρόπους για να γίνει το ελληνικό χρέος βιώσιμο. Και είναι πλέον κοινός τόπος ότι ούτε η εκταμίευση της δόσης θα διασφαλίσει τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Έφτασε η ώρα που ακόμα και στο Eurogroup συζητήθηκε η απολύτως ρεαλιστική πρόταση, που εδώ και καιρό έχουμε καταθέσει, για πάγωμα στην αποπληρωμή του χρέους. Δυστυχώς όμως αυτή η θέση αρχικά λοιδορήθηκε από την ελληνική κυβέρνηση και ουδέποτε διατυπώθηκε δημόσια από την ελληνική πλευρά»

 Στη συνέχεια ο Τσίπρας τόνισε ότι ο Σαμαράς έχει την αντίληψη ότι δεν μπορεί να διεκδικήσει τίποτα, και έχει χάσει και το παραμικρό ίχνος αξιοπιστίας έναντι του ελληνικού λαού.

 Η κυβέρνηση χάνει χρόνο για τη χώρα και τον κερδίζει η Γερμανία, είπε ο  Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να ακολουθήσει το δρόμο της επιθετικής επαναδιαπραγμάτευσης. Αυτόν το δρόμο μπορεί να τον ακολουθήσει μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς, είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επαναλαμβάνοντας τις θέσεις του κόμματός του ότι λύση με λιτότητα δεν υπάρχει, ότι προϋπόθεση για την διέξοδο είναι η ακύρωση του μνημονίου και η πανευρωπαϊκή λύση στο πρόβλημα του χρέους με ρήτρα ανάπτυξης, όπως ακριβώς διευθετήθηκε το πρόβλημα της Γερμανίας το 1953.

Αυτή την προοπτική της βιώσιμης λύσης, κατέληξε ο Τσίπρας, μπορεί να κάνει πραγματικότητα ο λαός με την αποφασιστική του παρέμβαση στις εξελίξεις -και ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει την ευθύνη για τη σωτηρία λαού, μια σωτηρία που δεν μπορεί, όπως είπε, να δώσει μια υποταγμένη κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα