Σφοδρή σύγκρουση Τσίπρα – Στουρνάρα για την ΕΡΤ

Συνεχίζονται οι έντονοι τόνοι στη Βουλή αναφορικά με το κλείσιμο της ΕΡΤ, αλλά και του καναλιού της Βουλής. Ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε εκ νέου στον Γιάννη Στουρνάρα, αλλά και στην κυβέρνηση τονίζοντας

ότι με τις συνεχείς πράξεις νομοθετικού περιεχομένου πλήττεται η δημοκρατία.

Ακολουθούν αποσπάσματα από όσα είπε στη Βουλή ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ:

«Εδώ και ένα χρόνο κυβερνάτε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Εχετε κάνει 19 μέχρι τώρα. Θέλω να δώσετε απαντήσεις στον ελληνικό λαό. Εδώ και τρεις μέρες έχει φιμωθεί το κανάλι της Βουλής. Πλήξατε τη δημοκρατία και τα εθνικά μας συμφέροντα.

Ποιος αποφάσισε να φιμώσει το κανάλι της Βουλής; Γιατί οι Έλληνες δεν μπορούν να ενημερωθούν για τις συνεδριάσεις της Βουλής; Σιγήσατε την φωνή της Ελλάδας στο εξωτερικό κα την ομογένεια. Παράνομος είστε εσείς κύριε υπουργέ. Θα στείλετε άραγε ειδοποίηση και στην EBU ότι είναι παράνομη; Πού οδηγείτε τον τόπο; Είστε οικονομολόγος, δεν είστε συνταγματάρχης!

Αυτές οι μεθοδεύσεις μας γυρνάνε πολλά χρόνια πίσω. Μαθαίνω ότι κόψατε τα τηλέφωνα και το ίντερνετ στην ΕΡΤ. Με αυτές τις επιλογές σας παρακολουθούν πολλαπλάσιοι πολίτες την ΕΡΤ, απ΄ ότι την παρακολουθούσαν πριν.

Με τις πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, ξεφτιλίζετε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας .

Η ΕΡΤ προσφέρει στον δημόσιο προϋπολογισμό, δεν τον επιβαρύνει. Θέλετε τις δικές σας αμαρτίες στην ΕΡΤ, να τις φορτώσετε στους εργαζόμενους».

Από την μεριά του ο Γιάννης Στουρνάρας απάντησε:

«Τα στοιχεία για την ΕΡΤ είναι γνωστά, τηλεθέαση, έξοδα. Η κατάσταση με την ΕΡΤ δεν είναι ευχάριστη για την κυβέρνηση. Ωστόσο, το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν ένα αναγκαίο και θαρραλέο βήμα για την κυβέρνηση. Όσοι γνωρίζουν εκ των έσω την λειτουργία του Δημοσίου, ξέρετε ότι δεν μπορούσαμε να μεταφέρουμε ένα τεχνικό από την Αγία Παρασκευή. Επομένως, δεν θα μπορούσαμε νε αναδιαρθρώσουμε της ΕΡΤ εν εξελίξει» υποστήριξε ο κ. Στουρνάρας και πρόσθεσε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι να αφήσει στις επόμενες γενιές μια «υγιή» και πραγματικά δημόσια τηλεόραση. Επίσης, να διευκρινίσε ότι απαγορεύεται να εκπέμπουν ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί το σήμα της ΕΡΤ.

«Καταστροφολογείτε και δεν προτείνετε καμία λύση» κατέληξε ο κ. Στουρνάρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα