Τσαυτάρης: Λύθηκε το θέμα με το γάλα

Μετά από διαβουλεύσεις των υπουργών Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη, έγιναν τροποποιήσεις στις ρυθμίσεις για το γάλα, όπως δήλωσε στο ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα FM” ο κ. Τσαυτάρης.

«Του είπα ποιες είναι οι δικές μου σκέψεις και ο τρόπος που μπορούμε να λύσουμε το πρόβλημα αυτό, τι είναι αυτό που καθορίζει την ποιότητα του γάλακτος και η προέλευση, διότι το σήμα θα μπορέσει να ξεχωρίσει το ελληνικό γάλα,

όμως η μέθοδος επεξεργασίας είναι το σημαντικό. Αυτή καθορίζει την ποιότητα του γάλακτος» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και εξήγησε:

«Μέχρι σήμερα, είχαμε το παστεριωμένο γάλα, αυτό που ονομάζουμε φρέσκο και στη χώρα μας λέγαμε μέχρι τώρα ότι μπορεί να αντέξει 5-6 μέρες. Αυτό, λοιπόν, το παστεριωμένο γάλα δεν θέλουν πλέον να το λένε φρέσκο. Είναι θετικό ότι ο κ. Χατζηδάκης είδε θετικά τις προτάσεις μου και των υπηρεσιακών παραγόντων, αλλά και τις επιστημονικές απόψεις. Και των κτηνοτρόφων είναι αυτή η πρόταση. Μας είπε λοιπόν ότι θέλει να το συζητήσει με τους συνεργάτες του και με τους εκπροσώπους της τρόικας. Πριν από λίγο, είπε ότι συμφωνεί. Λύνεται το πρόβλημα και χαίρομαι που αρκετοί βουλευτές, όπως ο κ. Μωραΐτης λένε το ίδιο».

Keywords
Τυχαία Θέματα