Τραγούδι του Nick Cave για την Ελλάδα (video)

Ο Nick Cave δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Ο Αυστραλός τραγουδοποιός έχει φανατικό κοινό στην Ελλάδα και γι` αυτό έχει επισκεφθεί δεκάδες φορές τη χώρα μας για συναυλίες, αλλά και για ολιγοήμερες διακοπές.

Ο Cave ετοίμασε λοιπόν το νέο του δίσκο, μέσα στον οποίο συμπεριέλαβε κι ένα τραγούδι αφιερωμένο στην Ελλάδα

της κρίσης. Συγκεκριμένα, στα αντίτυπα βυνιλίου του νέου του άλμπουμ Push the Sky Away με τους Bad Seeds, που μόλις κυκλοφόρησε, υπάρχει bonus ένα 7ιντσο single, το Needle Boy.

Η β’ πλευρά του single έχει το κομμάτι Lightning Bolts, στο οποίο ο Nick Cave χαμένος στους διαδρόμους ενός ξενοδοχείου συνομιλεί με τον Δία.

Το κομμάτι είναι αφιερωμένο στην Αθήνα της κρίσης και των κοινωνικών αναταραχών.

Ορισμένοι από τους στίχους του, είναι χαρακτηριστικοί: «Δύο κεραυνοί ήρθαν στο δωμάτιο μου, δώρο από τον Δία/ Στην Αθήνα η νεολαία κλαίει από τα δακρυγόνα, αλλά εγώ μαυρίζω στην πισίνα του ξενοδοχείου μου/ Οι κεραυνοί μου είναι χαρά που μου έδωσε ο Δίας, και στο λίκνο της Δημοκρατίας ακόμα και τα περιστέρια φοράνε αντιασφυξιογόνες μάσκες/ Οι άνθρωποι δεν επιστρέφουν, τους βλέπω τα βράδια να κοιμούνται και κλαίνε ακατάπαυστα, όχι από τα δακρυγόνα… αλλά γιατί είμαστε χαμένοι πια…».

Keywords
Αναζητήσεις
tounick vidio
Τυχαία Θέματα
Τραγούδι, Nick Cave, Ελλάδα,tragoudi, Nick Cave, ellada