Τους… πίκρανε ο «Αγαπητός»

Βόμβα, και μάλιστα μεγατόνων, έσκασε στην αγορά της Θεσσαλονίκης, καθώς η εταιρία «Αγαπητός Γαστρονομία», στην οποία ανήκουν τα ζαχαροπλαστεία «Αγαπητός» κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 107 του πτωχευτικού κώδικα. Η εταιρία, η οποία εδώ και πολλές δεκαετίες «γλυκαίνει» τους Θεσσαλονικείς (και τα τελευταία χρόνια και τους Αθηναίους…) έχει φτάσει σε «οριστική οικονομική αδυναμία», έχοντας εξαντλήσει τα ίδια κεφάλαιά της και μπροστά στον κίνδυνο αναγκαστικής εκποίησης παραγωγικών περιουσιακών στοιχείων,

ζητάει την προστασία του Δικαστηρίου, τη ρύθμιση των υποχρεώσεών της προς τράπεζες, δημόσιο και προμηθευτές ώστε να μπορέσει να υλοποιήσει ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης, που θα την καταστήσει βιώσιμη και θα την κρατήσει στην αγορά.

Η εταιρία είναι υπερδανεισμένη και δεν μπορεί να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της, με τις συνολικές οφειλές της να ανέρχονται σε 10,637 εκατ. ευρώ.

Για να μπορέσει η εταιρία να επιβιώσει, ζητάει από τις τράπεζες να κουρέψουν τις απαιτήσεις τους κατά 30% και να δώσουν περίοδο χάριτος 18 μηνών. Από τις εταιρείες leasing να αναδιαρθρώσουν τα μισθώματα για 8 χρόνια και, περίοδο χάριτος 18 μηνών. Από τους προμηθευτές και λοιπούς πιστωτές να δεχθούν μείωση των απαιτήσεων κατά 50%.

Keywords
Τυχαία Θέματα