“Το τζαμί στην Αθήνα θα φέρει επενδύσεις στην Ελλάδα”

Η Ελλάδα του 2013 κατατάσσεται στις “Δημοκρατίες” ή τον… “Μεσαίωνα”, ανάλογα με το αν θα κατασκευάσει ή όχι μουσουλμανικό τέμενος στην Αθήνα. Αυτό υποστηρίζει μεταξύ άλλων σε εκτενές αφιέρωμά του για την προοπτική κατασκευής τζαμιού στην πρωτεύουσα, το μεγάλο αραβικό δίκτυο “Al Arabiya”.

Στο ρεπορτάζ συνδέεται ευθέως η ανέγερση του τεμένους με την προσέλκυση επενδύσεων από τις αραβικές χώρες, που έχει ανάγκη η Ελλάδα

την εποχή της μεγάλης κρίσης, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, ενώ φιλοξενούνται μαρτυρίες μουσουλμάνων που κατοικούν στην Ελλάδα, με… γκρίζα χρώματα για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν, και αναφορές στη Χρυσή Αυγή αλλά και τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ.

Το “Al Arabiya” σχολιάζει με νόημα ότι ακόμη κι αν προχωρήσει η ανέγερση του μουσουλμανικού τεμένους, οι ελληνικές αρχές δεν επιθυμούν να υπάρξει μιναρές, για να περιοριστούν οι αντιδράσεις, ενώ το ρεπορτάζ σημειώνει ότι ο χώρος που έχει επιλεγεί είναι μια παλιά ναυτική βάση, στην οποία μπορεί κανείς να βρει σήμερα σκουπίδια και μπάζα.

“Η Ελλάδα δεν έχει τζαμί από την εποχή της Απελευθέρωσής της από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Οι ρατσιστικές επιθέσεις πολλαπλασιάζονται, και οι μουσουλμάνοι που ζουν στη χώρα έχουν αραιώσει τις εμφανίσεις τους σε χώρους προσευχής, επειδή φοβούνται”, αναφέρει μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ, που υπενθυμίζει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν είχε προσφερθεί να δώσει η Τουρκία τα χρήματα στην ελληνική κυβέρνηση, ώστε να κατασκευαστεί το τζαμί.

Keywords
Τυχαία Θέματα