Το προσωπικό των Κυπριακών Αερογραμμών ενέκρινε το σχέδιο αναδιάρθρωσης

Με συντριπτική πλειοψηφία των παρόντων μελών του προσωπικού των Κυπριακών Αερογραμμών εγκρίθηκε η συμφωνία αναδιάρθρωσης της εταιρείας.

Η συμφωνία προνοεί μεταξύ άλλων την αποχώρηση 490 υπαλλήλων, δηλαδή του 45% του προσωπικού, κλιμακωτή μείωση μισθών και μείωση του στόλου των Κυπριακών Αερογραμμών στα έξι αεροσκάφη.

Στην τελική ψηφοφορία

πήραν μέρος λιγότεροι από 130 εργαζόμενοι, από τους οποίους 98 τάχθηκαν υπέρ της συμφωνίας, 4 εναντίον και 25 απέσχαν.

Με την έγκριση της συμφωνίας δίδεται στους εργαζόμενους χρονικό περιθώριο μιας εβδομάδας για να δηλώσουν ποιοι επιθυμούν να αποχωρήσουν εθελοντικά από την εταιρεία.

Στο μεταξύ, η Παγκύπρια Συντεχνία των Πιλότων-ΠΑΣΥΠΙ- με ανακοίνωσή της καταγγέλλει τη Διεύθυνση και τη Διοίκηση των Κυπριακών Αερογραμμών για μεθοδεύσεις κατά την εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρείας, που οδηγεί εν τέλει, όπως αναφέρει, σε ναρκοθέτησή του. Η ΠΑΣΥΠΙ, διερωτάται γιατί δεν ανατέθηκε ακόμα η εφαρμογή και υλοποίηση του Σχεδίου Αναδιάρθρωσης στους ξένους εμπειρογνώμονες, όπως προβλέπεται στο Σχέδιο και συμφωνήθηκε μεταξύ Κυβέρνησης και εμπλεκομένων. Η συντεχνία, καλεί την Κυβέρνηση να παρέμβει προς αυτή την κατεύθυνση και επισημαίνει ότι οι όποιες καθυστερήσεις, στρεβλώσεις και παραλείψεις, θέτουν εν κινδύνω την προσπάθεια διάσωσης της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα