Το μυστηριώδες “Interstellar” του Christopher Nolan

Είναι δύσκολο να πείσεις τον Christopher Nolan να αποκαλύψει πληροφορίες για την επερχόμενη επιστημονικής φαντασίας ταινία του “Interstellar”.

“Είμαστε στην προετοιμασία για την πρώτη κόπια του φιλμ” είπε από σκηνής κατά τη διάρκεια ανοικτής διάλεξης στη πλαίσια του κινηματογραφικού συνεδρίου CinemaCon στο Las Vegas μόλις χτες “Οπότε δεν μπορώ να πω και πολλά ακόμα γι’ αυτό”

Είπε, όμως, ότι το καινούργιο αυτό project

(με έμφαση στο ταξίδι στο χρόνο), στο οποίο ο επιστήμονας Kip Thorne είναι παραγωγός, είναι πολύ διαφορετικό από όλα τα προηγούμενα φιλμ του.

“Είναι ένα είδος επιστροφής στις ταινίες που έβλεπα ως παιδί” είπε “Μεγάλωσα στη χρυσή εποχή του αμερικάνικου blockbuster όπου οι περισσότερες ταινίες απευθύνονταν σε ευρύ κοινό και σε παγκόσμια κλίμακα. Νιώθω ότι αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να δω ξανά. Κάτι που ρίχνει μια ματιά στο που είμαστε ως ανθρώπινα όντα και που μπορεί να βρεθούμε” αναφέρει ο διάσημος σκηνοθέτης που δηλώνει μεγάλος θαυμαστής του “2001: A Space Odyssey” του Stanley Kubrick.

Με σενάριο από τον ίδιο σε συνεργασία με τον αδερφό του Jonathan Nolan (έχουν δουλέψει μαζί και στα “The Dark Knight”, “The Dark Knight Rises” και “The Prestige”) το “Interstellar” καταπιάνεται με το διαστρικό ταξίδι. Το πώς θα ξεδιπλωθεί η ιστορία όταν θα βγει στις αίθουσες τον προσεχή Νοέμβρη είναι ακόμα μυστήριο.

Στο trailer, παίρνουμε μια γεύση από τον πρωταγωνιστή Matthew McConaughey να οδηγεί σε ένα σκονισμένο δρόμο με δάκρυα στα μάτια και ένα κοριτσάκι να κρατάει ένα ανδρικό χέρι ενώ παρακολουθεί ένα έκθεμα που προσομοιάζει με διαστημική ρουκέτα. “Η ικανότητα να ξεπερνάς το αδύνατο” ακούγεται η φωνή του βραβευμένου με Oscar πρωταγωνιστή.

“Ήθελα έναν άνθρωπο για όλες τις δουλειές και ο McConaughey ήταν η ιδανική επιλογή” δήλωσε ο Nolan για τον πρωταγωνιστή του “Ζει ασυνήθιστα γεγονότα στην ταινία και εμείς τα βιώνουμε μέσω εκείνου. Δεν ήξερα τι προοπτικές είχε ο McConaughey μέχρι το “Mud”. Μου έδειξε μια πλευρά των ικανοτήτων του που δεν ήξερα ότι υπάρχει.”

Παρόλο που ο σκηνοθέτης δεν αποκάλυψε τις τοποθεσίες των γυρισμάτων ανέφερε ότι η ταινία είναι γυρισμένη σαν ντοκυμαντέρ. “Βάλαμε τους ηθοποιούς να παίξουν σε πραγματικό περιβάλλον” πρόσθεσε.

Κι όμως, η δουλειά που θα γίνει στο στούντιο μετά τα γυρίσματα θα είναι ακόμα πιο λεπτομερής. “Οι τεχνικές προετοιμασίες θα είναι μείζονος σημασίας, πιο πολύ από κάθε άλλη ταινία μου. Παρόλα αυτά, το 3D δεν το θεωρώ απαραίτητο για να βιώσει το κοινό την εμπειρία”

Ο διάσημος σκηνοθέτης έχει, επίσης, πολύ φιλόδοξα σχέδια για το πώς θα βελτιώσει τον ήχο που θα ακούγεται στις αίθουσες. “Θα ήθελα να δημιουργήσω μια εμπειρία που ο θεατής θα κουβαλάει μαζί του”.

Εκτός από τον McConaughey στην ταινία πρωταγωνιστούν επίσης η Anne Hathaway και η Jessica Chastain.

Keywords
Τυχαία Θέματα