Το μεγαλύτερο (αθλητικό) λάθος όλων των εποχών (video)

Twitter@EmOikonomidis

Ήταν σαν σήμερα, πριν από 30 χρόνια, όταν η ανθρωπότητα ελάχιστα υποψιαζόταν ότι περνούσε από μπροστά της το μεγαλύτερο αθλητικό λάθος όλων των εποχών.

Ο κομισάριος του ΝΒΑ Ντέιβιντ Στερν είχε ανέβει στο πόντιουμ, για να ανακοινώσει τις επιλογές των ομάδων του επαγγελματικού πρωταθλήματος των ΗΠΑ στο ντραφτ της 19ης Ιουνίου του 1984. Και κανείς δεν θα ξεχάσει ότι οι Χιούστον

Ρόκετς και οι Πόρτλαντ Τρεϊλ Μπλέιζερς επέλεξαν να… προσπεράσουν εκείνον που θα γινόταν ο μεγαλύτερος, όχι μόνο μπασκετμπολίστας, αλλά αθλητής-νικητής όλων των εποχών.

Παρόλο που είχαν ήδη στο ρόστερ τους τον Ραλφ Σάμπσον, οι Χιούστον Ρόκετς επέλεξαν να χτίσουν τους μπασκετικούς Twin Towers, με τον Ακίμ “The Dream” Ολάζουον να προσγειώνεται στο Νο1.

Στο Νο2 επέλεξαν οι Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, που αποφάσισαν να επενδύσουν επίσης σε έναν σέντερ, τον Σαμ Μπούι.

Και μετά, ήρθε η σειρά των Σικάγο Μπουλς. Που στο Νο3 του ντραφτ του 1984, έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης στον ταλαντούχο γκαρντ του Νορθ Καρολάινα που είχε ήδη δείξει ότι ήταν μπολιασμένος με το dna του νικητή. Το όνομά του;

Μα φυσικά… Μάικλ Τζόρνταν. Εκείνη την ημέρα, σαν σήμερα πριν από 3 ολόκληρες δεκαετίες, ξεκίνησε η πιο συναρπαστική ιστορία στον σύγχρονο αθλητισμό. Με τον “Air” να είναι μέχρι και σήμερα ο “Chosen One”. Ο αθλητής που δεν έχασε ουσιαστικά ποτέ. Που κέρδισε ακόμη και με συμπαίκτες κατώτερους των περιστάσεων. Που έβγαλε στη σύνταξη τον Μάτζικ Τζόνσον και τον Λάρι Μπερντ. Που έκανε το Σικάγο δια βίου “πόλη του”. Που μας έμαθε τι σημαίνει να αμύνεσαι, με την ίδια ευχέρεια με την οποία φόρτωνε τα αντίπαλα καλάθια.

Ο Μάικλ Τζόρνταν υπήρξε ο μεγαλύτερος νικητής που γνώρισε ποτέ ο παγκόσμιος αθλητισμός. Σε όλα τα αθλήματα. Ανεξαρτήτως εποχών, γενεών και συνθηκών. Εκείνος που δεν αρνήθηκε ποτέ να προκαλέσει το πεπρωμένο του. Και να κερδίσει ακόμη και τον δικό του κακό εαυτό.

“Ο Θεός μεταμορφώθηκε σε Τζόρνταν”, όπως είχε πει ο Λάρι Μπερντ. Έτσι απλά…

Keywords
Τυχαία Θέματα