Το ιστορικό προσπέρασμα των Τόρις στους Εργατικούς

Η βρετανική πολιτική ζωή, με τη βαριά και ιστορική διαδρομή και παράδοση, έχει… εκπαιδευτεί να σαγηνεύεται από ηγετικές φυσιογνωμίες.

Ακόμη και στην περίπτωση που ο ηγέτης δεν έχει το αναγκαίο εκτόπισμα, η βρετανική κοινωνία μπαίνει στη διαδικασία της σύγκρισης, και της στάθμισης με τα προσόντα εκείνου που επιθυμεί να τον διαδεχθεί ή να τον αντικαταστήσει.

Στη Μεγάλη Βρετανία του σήμερα, ακόμη και με τις προφανείς υστερήσεις του, ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον διατηρεί πολιτική υπεροχή έναντι του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Εντ Μίλιμπαντ.

Όπως αναμενόταν λοιπόν,

έστω και… απρόσμενα ως προς τον χρόνο εκδήλωσης της συγκεκριμένης συμπεριφοράς, για πρώτη φορά μετά από δυο χρόνια, οι Τόρις προσπέρασαν το Εργατικό Κόμμα, και είναι πρώτοι σε μια δημοσκόπηση.

Η μέτρηση έχει γίνει από την εταιρεία ICM για την εφημερίδα Guardian, και δείχνει τους Τόρις στο 33%, και τους Εργατικούς στο 31%. Οι Συντηρητικοί παρουσιάζουν άνοδο 1% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας, ενώ οι Εργατικοί καταγράφουν σημαντικές απώλειες, της τάξης του 6%.

Η… ηχώ της δημοσκόπησης ήταν εκκωφαντική, και προκαλεί μείζον εσωκομματικό θέμα για τον Εντ Μίλιμπαντ, καθώς οι Εργατικοί διαπιστώνουν με καθυστέρηση πόσο λάθος έκαναν όταν τον επέλεξαν για διάδοχο του Γκόρντον Μπράουν στην αρχηγία του κόμματος, αντί για τον αδελφό του, Ντέιβιντ Μίλιμπαντ.


Keywords
Τυχαία Θέματα