Το Ισραήλ… στα όπλα, λόγω της συμφωνίας για το Ιράν

Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης του Ισραήλ προκάλεσε η συμφωνία της Γενεύης ανάμεσα στις μεγάλες δυνάμεις της Δύσης και το Ιράν, για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

Το Τελ Αβίβ είχε εκφράσει από την πρώτη στιγμή τη δυσφορία του για τη διαφαινόμενη συμφωνία, και μετά την επιβεβαίωσή της, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου ξέσπασε.

“Είναι μια κακή συμφωνία, που δίνει στο Ιράν αυτό που ήθελε: Τη μερική άρση των κυρώσεων, την ώρα που διατηρεί ένα σημαντικό μέρος του πυρηνικού προγράμματός του. Η συμφωνία αυτή επιτρέπει

στο Ιράν να συνεχίσει να εμπλουτίζει ουράνιο, και του παρέχει τη δυνατότητα να παράξει όλα τα απαιτούμενα στοιχεία για την κατασκευή πυρηνικού όπλου”, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Άβιγκντορ Λίμπερμαν από την πλευρά του, σημείωσε ότι η συμφωνία της Γενεύης ήταν η μεγαλύτερη διπλωματική επιτυχία στην Ιστορία του Ιράν, και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου θα πρέπει πλέον να ξαναδιαβάσει τις εξελίξεις, ώστε να καταλήξει στις επόμενες κινήσεις της.

Keywords
Τυχαία Θέματα