“Θα μας φύγει η ψυχή στο Eurogroup”…

Σαφές χρονοδιάγραμμα για την εκταμίευση του συνολικού ποσού της δόσης των 44 δισεκατομμυρίων ευρώ αναμένει σήμερα από το Eurogroup ή στη χειρότερη περίπτωση την Πέμπτη στη Σύνοδο Κορυφής η Αθήνα, η οποία πάντως θεωρεί βέβαιο πως μέχρι την τελευταία στιγμή θα υπάρξουν αναταράξεις στο εξωτερικό.

Είναι χαρακτηριστικό πως στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά προειδοποιούσε πως “αν σας φύγει η ψυχή τις επόμενες μέρες, μην πανικοβληθείτε, όλα θα πάνε καλά.”

Είναι σαφές πως η κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ του ΔΝΤ και της ΕΕ για το πως θα πρέπει να χειριστούν συνολικά το ελληνικό ζήτημα θα συνεχιστεί, κάτι που προδικάζει δύσκολες στιγμές το επόμενο διάστημα.

Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως δεν ανησυχούν καθόλου, και ξεκαθαρίζουν πως με τα σημερινά δεδομένα στο Eurogroup θα αποφασιστεί ένα σαφές χρονοδιάγραμμα με τα 44 δισ. να εκταμιεύονται έστω και σταδιακά μέχρι τις αρχές Ιανουάριου.

Στη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τους κυβερνητικούς εταίρους επιβεβαιώθηκε το καλό κλίμα που υπάρχει αλλά και διαπιστώθηκε η κοινή θέση για το πως θα πρέπει να κινηθεί από εδώ και πέρα η κυβέρνηση.

Ο κ. Σαμαράς  ενημέρωσε τους κ.κ Βενιζέλο και Κουβέλη για όλες τις εξελίξεις εν όψει του σημερινού Eurogroup, ενώ συζητήθηκε εκτενέστατα και η από εδώ και πέρα λειτουργία της κυβέρνησης.

Μάλιστα αποφασίστηκε να υπάρξει άμεσα Επιτροπή Συντονισμού του κυβερνητικού έργου στα πρότυπα της επιτροπής Λαζαρίδη-Χατζησωκράτη-Σαχινίδη που είχε συσταθεί για την κατάρτιση του κειμένου της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ των τριών κομμάτων.

Η Επιτροπή αυτή θα καθοριστεί σε νέα συνάντηση των πολιτικών αρχηγών την άλλη εβδομάδα και όπως φαίνεται τη θέση του Χρύσανθου  Λαζαρίδη θα πάρει  απο κυβερνητκής πλευράς ο Δημήτρης Σταμάτης.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην αναπτυξιακή πολιτική που θα πρέπει να ακολουθηθεί από εδώ και πέρα, με συγκεκριμένες δράσεις και παράλληλη αξιοποίηση του ΕΣΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα