ΣΥΡΙΖΑ: Ερωτηματικά από το θάνατο τριών αθλητών

«Οι τραγικές απώλειες τριών αθλητών μέσα σε μερικές εβδομάδες από το ίδιο πρόβλημα υγείας εγείρουν ερωτήματα», επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του με αφορμή το θάνατο του πρωταθλητή της κωπηλασίας, Στρατή Αλεξίδη.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ζητά από την αθλητική ηγεσία να εξεταστεί το ενδεχόμενο να συνδέονται με κάποιο τρόπο ο θάνατος της Μαριάννας Ζαχαριάδη, του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη και του Στρατή Αλεξίδη, που προήλθε από οξεία λευχαιμία.

«Η αθλητική ηγεσία και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν άμεσα, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για συμπτωματικά γεγονότα ή υπάρχουν πλευρές που σχετίζονται με την πολύχρονη προπονητική διαδικασία και την ιατροφαρμακευτική αγωγή που πιθανά ελάμβαναν οι αθλητές», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Σε κάθε περίπτωση, η αθλητική ηγεσία και οι αθλητικές ομοσπονδίες οφείλουν να λαμβάνουν τα μέτρα τους για την προστασία των αθλητών, με τακτικούς προληπτικούς ελέγχους υγείας αλλά και πιστή εφαρμογή των κανονισμών αντιντόπινγκ. Είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις;», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καταλήγει με την επισήμανση πως εξαιτίας των περικοπών και στον αθλητισμό «έχουν ατονήσει πλήρως τόσο η πρόληψη όσο και οι έλεγχοι, δυστυχώς με οδυνηρά αποτελέσματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα