Συνομιλία Βενιζέλου με τον Ομπάμα στην Πολωνία

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, συμμετείχε στις επίσημες εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η επέτειο της Ημέρας της Ελευθερίας της Πολωνίας, με την οποία τιμάται το Κίνημα της Αλληλεγγύης.

Στο διάστημα της παρουσίας του στη Βαρσοβία είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να έχει σύντομες συνομιλίες με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, Barack Obama και τον Υπουργό Εξωτερικών, John

Kerry.

Ακόμη συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Ουκρανίας, Petro Poroshenko, εκ μέρους της Ελλάδας και της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών είχε, στη συνέχεια, επαφές με τον επικεφαλής της Γραμματείας του Κράτους της Αγίας Έδρας, Καρδινάλιο Pietro Parolini, με τους Προέδρους της Αλβανίας, Bujar Nishani, και της Αυστρίας, Heinz Fischer, με τον Αντιπρόεδρο της Τουρκικής Κυβέρνησης, Bülent Arinç, της Πορτογαλικής Κυβέρνησης, Paulo Portas, τον Γενικό Γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης, Thorbjørn Jagland, και μεγάλο αριθμό Υπουργών Εξωτερικών.

Τα κυριότερα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια των ανωτέρω επαφών του κ. Βενιζέλου ήταν η επιλογή προσώπων για τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και οι πρόσφατες εξελίξεις στην Ουκρανία, τη Συρία, τη Λιβύη και την Αίγυπτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα