Συνάντηση Βενιζέλου με ομοσπονδίες αστυνομικών

Το σεβασμό και την πίστη της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ στο ρόλο της Αστυνομίας «που λειτουργεί ως θεσμικός μηχανισμός προστασίας της Δημοκρατίας, του κράτους δικαίου και της κοινωνικής ειρήνης και συνοχής», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από συνάντηση που είχε με τις ομοσπονδίες των αστυνομικών υπαλλήλων.

Ο κ. Βενιζέλος

σημείωσε ότι «δεν πρόκειται φυσικά να υπάρξουν εισοδηματικές περικοπές» και πως επιδίωξη και υποχρέωση της κυβέρνησης είναι «με την πρώτη ευκαιρία, στην πορεία εξόδου από την κρίση, να αποκαταστήσουμε αδικίες και περικοπές που έχουν γίνει, να αναγνωρίσουμε την προσφορά του αστυνομικού προσωπικού και να δώσουμε έμφαση στη θεσμική αναδιοργάνωση, την εκπαίδευση, την επιμόρφωση, την εσωτερική οργάνωση της αστυνομικής υπηρεσίας με ορθολογικό και διαφανή τρόπο». Ανέφερε δε ότι για τα άμεσα μέτρα που πρέπει να ληφθούν στον τομέα αυτό θα συζητήσει και με τον πρωθυπουργό και πως είναι και θα είναι σε συνεχή επαφή με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

Κληθείς να σχολιάσει το δύσκολο και σημαντικό ρόλο της διαλεύκανσης της δολοφονίας στο Νέο Ηράκλειο με τον οποίο έχει επιφορτιστεί η Αστυνομία, ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι «από την δικαστική εξουσία και την Αστυνομία, που λειτουργεί ως μοχλός της Δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου, περιμένουμε αποτελέσματα», υπενθυμίζοντας ότι «η Αστυνομία έως τώρα, ιστορικά, μας έχει φέρει πολύ σημαντικά αποτελέσματα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος». Υπογράμμισε επίσης ότι «και τώρα πάλι, μέσα από τους υφιστάμενους θεσμικούς μηχανισμούς, θα προστατέψουμε τη Δημοκρατία και τη νομιμότητα, αρκεί να κρατάμε την ψυχραιμία μας, να πιστεύουμε στις μεγάλες δημοκρατικές αξίες και βεβαίως να αφήνουμε τους ειδικούς, τους επαγγελματίες, να κάνουν απερίσπαστοι τη δουλειά τους».

Ο κ. Βενιζέλος εξήρε το ρόλο της Αστυνομίας που «δίνει τη μάχη στο δρόμο καθημερινά» ώστε, όπως είπε, να κρατήσουν την κοινωνία ενωμένη και ειρηνική στο όνομα της Δημοκρατίας και της νομιμότητας, για να υπογραμμίσει ότι «ιδίως την περίοδο αυτή της κρίσης και της έντασης, έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να αναγνωρίζουμε και να τιμάμε το ρόλο αυτό».

Επιπλέον, έκανε λόγο για «μεμονωμένα περιστατικά μη νόμιμης και δημοκρατικής συμπεριφοράς», που όμως, όπως είπε, εντοπίζονται και απομονώνονται από τις ομοσπονδίες και τις εσωτερικές διαδικασίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα