Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφεία του ΟΑΕΔ στα Χανιά

Οι εκπρόσωποι των σωματείων εποχικών εργαζομένων, προχώρησαν σήμερα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τα γραφεία του ΟΑΕΔ στα Χανιά και σε συμβολική κατάληψη, χωρίς να εμποδίζεται η λειτουργία της υπηρεσίας.

Το αίτημα των εργαζομένων είναι να μην εφαρμοστεί ο νόμος 3896 που προβλέπει νέα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας.

Μέτρα

για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, κατάργηση της εισαγωγής από τρίτες χώρες εργαζομένων στον τουρισμό με την μορφή μαθητείας, επίδομα ανεργίας στο 80% του τελευταίου μισθού, ζητούν στο ψήφισμα τους οι εκπρόσωποι των σωματείων ξενοδοχοϋπαλλήλων, επισιτισμού, οδηγών τουριστικών λεωφορείων και εποχικών πυροσβεστών, τέλος ζητούν η περίοδος ανεργίας στους εποχικά εργαζόμενους να θεωρείται συντάξιμος χρόνος.

ο πρόεδρος του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων Χανίων Μανώλης Μπαμιάκης, σε δήλωσε στο ΑΜΠΕ ανέφερε «Ζητάμε δουλειά και όχι ανεργία», ενώ τόνισε ότι με τον νέο νόμο το 90% των ξενοδοχοϋπαλλήλων θα στερηθεί το επίδομα ανεργίας.

Ο κ. Μπαμιάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του για τη νέα τουριστική περίοδο, καθώς πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν ακόμα προσλάβει προσωπικό παρά το γεγονός ότι η φετινή χρονιά αναμένεται θετική για τον τουρισμό.

Στο πλευρό των εργαζομένων που συμμετείχαν στην κινητοποίηση βρέθηκε και ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χανίων Δημήτρης Κορναράκης, που ζήτησε και ο ίδιος να μην εφαρμοστεί ο νόμος.

Keywords
Τυχαία Θέματα