Στουρνάρας: Φτάσαμε στα όρια της χρεοκοπίας

Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ επισήμανε ότι χαλάρωση στον προϋπολογισμό μπορoύμε να αναμένουμε από το 2014, όπως και μείωση του ποσοστού της ανεργίας.

Ο υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο θέμα της φοροδιαφυγής και παραδέχτηκε ότι είναι ανάγκη να υπάρξουν καλύτερα αποτελέσματα: «Θα θέλαμε πιο καλά αποτελέσματα στη φοροδιαφυγή. Ωστόσο, στη δική μας

κυβέρνηση θα πρέπει να σας πω ότι πάνω από 650 μπήκαν στη φυλακή, έχουν γίνει κατασχέσεις πάνω από 2 δισ. ευρώ σε περιουσιακά στοιχεία εκ των οποίων έχουμε ρευστοποιήσει περίπου 400 εκατ. ευρώ»…

Στο θέμα της ανάκαμψης τόνισε ότι προβλέπεται «από το 2014 και μετά. Το κλίμα έχει ήδη αντιστραφεί, ο ξένος παράγων βλέπει ότι η Ελλάδα σώζεται, παραμένει στο ευρώ».

Για το ενδεχόμενο επιβολής νέων μέτρων επισήμανε ότι: «Όσο τηρούμε τα μέτρα που έχουμε υποσχεθεί δεν υπάρχει ανάγκη λήψης νέων μέτρων. Θα υπάρξει αν δεν τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα».

Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα έφτασε στα όρια της χρεοκοπίας», ενώ τόνισε ότι «ποτέ άλλη χώρα δεν έχει δανειστεί δυο φορές το εθνικό της προϊόν και δεν πήρε τόσα μέτρα εν καιρώ ειρήνης».

Keywords
Τυχαία Θέματα