Στουρνάρας: Δεν θα παρθούν άλλα μέτρα λιτότητας

Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας στο αμερικάνικο δίκτυο CNBC επανέλαωε ότι δεν πρόκειται να παρθούν πρόσθετα μέτρα λιτότητας, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέχρι το τέλος του έτους θα εκταμιευτεί η δόση του ενός δισ. ευρώ.

«Έχω εξηγήσει τα κοινωνικά όρια των μέτρων λιτότητας και για αυτό δεν θέλουμε τα λάβουμε περαιτέρω μέτρα λιτότητας», επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών και συμπλήρωσε:

«Συνεχίζουμε

τις συζητήσεις με τον στόχο να πετύχουμε μία συμφωνία το ταχύτερο δυνατό. Περιμένουμε εκταμίευση της δόσης έως το τέλος του έτους».

Παράλληλα, ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, εκτιμώντας ότι το 2014 η Ελλάδα θα καταφέρει να έχει εκ νέου πρόσβαση και στις αγορές.

«Είμαι πολύ αισιόδοξος για το επόμενο έτος. Θα έχουμε ανάπτυξη, επομένως μπορούμε να έχουμε περιορισμένη πρόσβαση , θα είναι η πρώτη φορά [που τα καταφέρνουμε] από το 2010, οπότε θα είναι πολύ σημαντικό», σχολίασε ο κ. Στουρνάρας.

Παράλληλά, επισήμανε ωστόσο τον κίνδυνο για την ελληνική οικονομία από την περαιτέρω ισχυροποίηση της ισοτιμίας του ευρώ, καθώς, όπως είπε, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βλάψει τη χώρα, δεδομένου ότι η πλειοψηφία της ζήτησης για τις ελληνικές εξαγωγές προέρχεται από τη ζώνη του ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα