Στουρνάρας: Δεν έχει εναλλακτικές λύσεις η αντιπολίτευση

Ο Γιάννης Στουρνάρας σε ομιλία του στη Βουλή εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ τόνισε πως «ο προϋπολογισμός του 2012 κλείνει καλύτερα από τις προβλέψεις μας».

Παράλληλα δεν παρέλειψε να ασκήσει κριτική στην αντιπολίτευση, λέγοντας ότι στερούνται εναλλακτικών

λύσεων. «Οι προτάσεις που καταθέτει δεν στέκουν ούτε σε ομιλίες πρωτοετών φοιτητών. Πριν από 2 μήνες μας κατηγορούσαν ότι η οικονομία καταστρέφεται και πως δεν θα πάρουμε την δόση του δανείου. Ποια η πραγματικότητα; πήραμε την δόση και μας κούρεψαν επιπλέον το χρέος. Επίσης, πιάσαμε ιστορικό υψηλό σε εξαγωγές αγαθών», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Στουρνάρας υπογράμμισε ότι μέσω του τωρινού φορολογικού νομοσχεδίου γίνεται ένα βήμα για τη δημιουργία ενός δίκαιου φορολογικού συστήματος.

Τέλος απάντησε στην κριτική που δέχεται για το μέτρο της εξίσωσης πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης λέγοντας ότι «η τιμή προσαρμόστηκε στο κατώτατο ποσό που λέει η ευρωπαϊκή οδηγία. Η πάταξη λαθρεμπορίου ανέρχεται περίπου σε 30%, σύμφωνα με στοιχεία. Προϋπολογίσαμε 80 εκατ. ευρώ για επιδόματα θέρμανσης και τελικά έως τώρα οι σχετικές αιτήσεις ανέρχονται σε 6 εκατ. ευρώ. Να σημειωθεί ότι τα κριτήρια που θέσαμε καλύπτουν πάνω από το 85% του πληθυσμού».

Keywords
Τυχαία Θέματα